Movietajm

Ikväll har jag bara varit hemma och tagit det lugnt vilket var behövligt, var dock rätt peppad på volleyboll, men har man inte vädret med sig så har man inte. That's life you know! Så jag har suttit och tittat på film samt umgåtts med min fina familj. Såg "Ringaren i Notre Dame" och jag måste säga att det är en väldigt hemsk film. Finns många saker jag upptäckte i filmen nu, som man såklart inte reflekterade på då man var liten.

-Först och främst är det mycket utseendefixering, de kallar varandra missfoster och nervärderar vissa folkgrupper, i detta fallet zigenare, men även Quasimodo. Under hela filmen blir han kallad missfoster, ful och att han egentligen inte borde finnas. Det är en barnfilm..?
-Kyrkan har en stor del i filmen, alla människors fristad, men mycket annat nämns också. Frollo, som är den onda fkaraktären i filmen, blir attraherad av den unga zigenaren Esmeralda, som många andra. I en scen håller han fast henne i kyrkan och luktar på henne. Hon blir såklart obehaglig till mods och trycker bort honom. Han anklagar henne då för att synda, i detta fall att tänka på sex. Filmen är en barnfilm, varför ens ta upp något sådant? Inte för att jag tror att barnen reagerar på det, men ändå, whyy?
-Båda ovanstående punker hör väl samman på ett eller annat sätt. Det jag vill komma fram till är att det inte bara är Lejonkungen som är en hemsk Disneyfilm. Om man tänker efter är de flesta Disneyfilmer på något sätt kränkande, t.ex. utseendefixering.



Men nu ska jag inte fördjupa mig i detta. Jag såg ju faktiskt inte bara den filmen ikväll, en annan film jag såg var "Summer Catch" och den var en bra film. Många kända skådespelare så som Jessica Biel, Freddie Prinze Jr och Matthew Lilliard. Rekommenderar den!





Kommentarer
Postat av: Christian

Kan kanske ha med att Walt Disney sympatiserade med nazisterna under 40-talet! :P Och Lejonkungen är nog en av de mest skruvade filmer att se när man har vuxit upp! En massa incestuöst skit! Haha.

2010-08-09 @ 00:53:22
URL: http://bulthornet.blogg.se/
Postat av: LeNNEaH

Ringaren i Notre dame är en av mina favorit disney filmer bara för att den är så jävla vidrig för att vara en barnfilm : D Jag älskar den!

2010-08-09 @ 14:15:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback