Att våga må dåligt

Ända från år noll, från dagen då människan blev människa och då känslorna blev något fastslaget. Att vara glad, ledsen, arg och sårad. Från den dagen har vi alltid kunnat pricka in oss bland dessa känslor, kanske en blandning mellan vissa och vissa är solklara - "Idag är jag arg!" eller "Jag är fruktansvärt sårad..". Idag har jag haft en dag då jag har varit mellan vissa standardgrupper, legat där och vacklat mellan att vara glad, sårad och ledsen. Varför kan jag inte sätta fingret på egentligen, men ni vet, sådana dagar har man.

Ibland tror jag att man inte vågar erkänna för sig själv att man kan må dåligt, att man faktiskt inte är den enda människan på denna jord som har en sämre dag. Men bara för att man har en dålig dag, behöver man inte känna att dagen lika gärna bara kan skippas och hoppas på en bättre dag. Jag tror man måste kämpa för det. Våga låta tankarna fara runt i skallen likt en stormvind, våga låta tårar fukta kinderna och framförallt - våga må dåligt! Många inser nog inte att det faktiskt kan vara behövligt, istället för att allt ska samlas som en kopp fylls med vatten. Förr eller senare blir koppen full, lika så blir vår skalle full med tankar. De behöver helt enkelt komma ut.
Att fånga dagen, eller Carpe Diem som man kanske oftare kallar det. När jag hör det uttrycket tänker jag på att man ska försöka att göra dagen så bra som möjligt och utnyttja den på bästa sätt då man inte vet om det kan vara den sista dagen i ens liv. Hur hänger det ihop med att våga må dåligt? Ja, det beror så klart helt på hur man definierar "må dåligt". Jag tror att med fånga dagen, beror helt på hur man vill utnyttja dagen. Fånga det som känns viktigast med dagen och när jag har mina dagar då jag mår sämre kan jag slå på låtar som jag vet berör mig mycket, låta tårar komma och låta tankarna flyga. Det är klart det är psykiskt jobbigt och energikrävande, men för mig så brukar det kännas så otroligt bra efteråt. Kanske inte dagen blir lika bra som den dagen man fyller år eller får sommarlov, men jag kan lova er att det blir en aning lättare att leva - töm koppen!
Man behöver helt enkelt sina dåliga dagar för att kunna uppskatta de bättre, så är det och det är inte alltid lätt att leva upp till. Vem har sagt att livet är lätt att leva? Men man kan alltid försöka, för ingenting är omöjligt. Ta hand om er där ute♥

Kommentarer
Postat av: rebecka

Att den är! Näe det har jag inte men ska genast göra de! :D

2012-05-13 @ 18:43:38
URL: http://reeeebs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback