Dagens roliga fakta


I can see it in your eyes

Söndag den 28/8-11

Godkväll! Är nyss hemkommen från Adam. Var med honom, Alle, Ville och Linnea. Mycket trevligt omän jag var tvungen att kila vidare lite tidigare. Var meningen att jag skulle lägga mig tidigt också, men jag är så fruktansvärt peppad på denna fjällresa så jag lär väl inte somna förrän in mot småtimmarna.
Har idag spenderat timmarna, förutom att umgås med mina vänner, med att packa min gigantiska väska. Hade tänkt ta en bild på det, men jag gör det imorgon istället! Tar även med mig kameran på fjällturen, så ni kan väl räkna med att det kommer en slags bildbomb senare då jag kommer tillbaka. Har även förberett några inlägg som kommer att poppa upp under veckan, brukar dock inte göra sådana, så vi får se hur många det är som dyker upp och hur många som känner för att bli bortkastade.
Ha det nu fantastiskt och håll tummarna för att jag hittar hem igen!
Jag bjuder på denna fagra bild på mig och Johanna från klassfesten hos Caro. Ska komma upp några bilder från den, om inte får ni se dem efter jag har kommit hem!

Behind the sceenes med Linn Johansson

Eftersom jag inte hade fotat Linn tidigare försökte vi att komma fram till olika poser. Denna ovan var Linns eget förslag, som enligt mig, inte riktigt gick genom.
Efter några minuters fotning blev Linn hungrig, men inte tänkte vi på någon matsäck inte. Så vi fick ta det vi hade. Alltså naturens råvaroutbud.
Ännu en utav Linns fantastiska poser. Vi försökte här efterlikna poserna i Brittan's Next Top Model!
Vi besteg höga berg i hopp om att upptäcka fantastiska skatter gömda under stenar..
..men Linn insåg att hon är en riktig trädkramare. Så hon sprang omkring i hela skogen i hopp om att något träd skulle krama henne tillbaka.
Men hon insåg att träden kan ju varken röra sig, ha känslor eller för den delen är särskilt goa att krama om. Så när kådan från trädens bark kände för att fastna på tröjan brast hon ut i gråt.
Ensamheten kröp sig närmare och tillslut var hon omringad av tusentals av träd utan känslor och med barken full av kåda.
Inte nog med att ensamheten kröp sig in i hjärtebarken. När vi upptäckte denna skylt blev det droppen för Linn.
Efter ett noga övertalande så begav vi oss upp efter en stig, i hopp om en bänk där vi kunde fortsätta fotograferingen. Bänken var borta, så Linn strejkade och satt sig på marken istället.
Jag hittade sedan ett blåbärsställe, vilket gjorde Linn på bättre tankar. Hon undvek även att fortsätta med bladen.
Linn blev less på mig för ett tag och inbillade sig att hon hade en kamera i handen, därav denna sk. "fjortispose".
Efter några timmars fotograferande hittade Linn sig en liten tomtegubben i skogen, vilket fick bli slutet av vår Photosession.

I've got the moves like jagger

Lördag den 27/8-11

Godkväll vänner! Sitter nu och väntar på att Adam och Alle ska hämta upp mig. Vi drar in till stan, men vad som händer där är ännu ett stort frågetecken. Impulshandling så att säga.
Förkylningen sitter fortfarande kvar, men börjar så smått gå om. Så förhoppningsvis är jag lite bättre imorgon. Om det nu inte skulle totalvända så att jag bli sängliggandes imorgon. Ingenting jag skulle vilja så att säga..
Fick igår ett nattligt besök som var mer än välkommet. Kanske var det en hemlig älskare? Nja, inte direkt. Var Felicia som kände för att komma förbi och umgås med mig som var snormonstret själv. Blev att vi pratade i kanske två timmar innan klockan slog ett och hon begav sig hemåt. Alltid lika uppskattat! :)
Nu ska jag fixa till mig, sedan gör vi stan osäker!! Eller så inte..

I said thank you for pulling me through

Fredag den 26/8-11

Det är helg mina vänner, eller början på helgen, som för min del lär innebära att sitta inne och proppa alvedon och diverse andra preparat för att bli frisk. Är väl tur att vi fick delen då vi ska till Jäckvik för att bo där, fara över till Norge och annat innan vi börjar på själva vandringen. Då kanske min förkylning kan gå över, rätt så bra i alla fall.
Har nog inte insett att skolan har börjat om på riktigt nu då läxorna fortfarande inte rullar in. Att jag dessutom inte var trött på skolan(trots min kanske fem timmars långa sömn) är ett under. Inte ens kemin fick mig att rulla ner gardinerna för mina ögon. Vilket är rätt märkligt då förkylningen har tagit ett fast grepp om mig nu. Har i alla fall haft en riktigt rolig dag där vi bl.a. fick gissa namn på kända personer världen över och i Skellefteå. Jag, Joel och Jonathan kunde två från Skellefteå av 19 stycken. Kändes kanske lite snopet då det andra bladet gick fantastiskt bra, i alla fall för alla kända politiker i Skellefteå.
Bjuder på denna otroligt charmiga bild av Elmira.

I just want you to find me

Mina vänner, jag har börjat bli förkyld. Känt mig hängig hela dagen, snorig i näsan och lite ont i halsen. Just my luck att det skulle komma just nu. Så denna helg blir riktigt riktigt lugn för mig. Antar att jag stänger in mig själv inne på mitt rum och kommer inte ut förrän söndagkväll eller något liknande.
Är i alla fall nyss hemkommen från Linn. Blev att se film, as usual, men lika trevligt var väl det. Kan dock motbevisas då Alle somnade, men..men..jag och Linn fick oss ett gott skratt i alla fall. Därefter träffade jag och Alle på både Marcus och Adam utanför mitt hus. Adam den lilla hurtbullen hade sprungit ända hem till mig i en fart jag inte trodde var möjlig. Inte för mig i alla fall. Hur som helst var även det trevligt, men slut på det roliga. Nu är det dags för mig att hoppa i säng för att sedan avsluta den sista dagen på den första veckan på det första året av trean.
Ska lova er en stor uppdatering(och jag ska faktiskt försöka hålla det den här gången, annars får ni slå mig eller något) i helgen med många bilder. Finns fruktansvärt många bilder jag inte har lagt upp, som jag känner att den vida världen behöver få se!

So watch and learn I'm gonna show you twice

Torsdag den 25/8-11

Godmorgon! Nu tänker ni säkert "Varför sitter hon hemma nu? Skiter hon i skolan fullständigt" eller så tänker ni "Så härligt med en sovmorgon!". Det senare alternativet är såklart det som är rätt. Börjar idag 11.50 och slutar 13.05. Kunde inte kännas bättre. Nästan som att man fortfarande har sommarlov, men bara nästan..
Skolan går finemangbra och inga läxor över öronen - än.. Kan dock inte tänka mig att vi kommer att få någon läxa denna vecka då vi nästa vecka far till fjällen. Jag vet att jag evigt och ständigt tjatar om denna fjällresa, men jag tror att den kan bli riktigt fantastisk. En ny upplevelse så att säga. Så jag peppar helt enkelt :)
Var igår ute och gick en powerwalk med Elmira under ganska precis en timma. Fruktansvärt härligt och bra träning dessutom. Ska försöka att komma igång igen och försöka att vara ute och springa minst två gånger i veckan, men vi får väl se hur det går..
Så här såg jag då ut igår då jag skulle ut med Elmira. Kan inte säga annat än att jag älskar min tjocktröja från H&M.

James Morrison - Undiscovered


Head to toe oh rub me right

Tisdag den 23/8-11

Så var första skoldagen avklarad och det känns bra! Klassen är fantastisk, schemat är helt OK, fjällresan kommer inom kort och snart är det bara två veckor kvar tills jag fyller 18!
Till dagens stora ära fyller dessutom min finfina lillebror hela 12 år idag. Känns helt sjukt, han är fortfarande så liten och ska väl mest troligt växa om mig snart. Men än så länge är jag längre än honom med mina stolta 1.75 m över havet. Inga decimaler här inte ;)
Har nog inte så mycket mer att bjuda på för tillfället. Antar att min blogg kommer att återgå till detta tråkiga moment då alla mina dagar fylls av "helt okej" och "helt sjukt fort" meningar, men jag lyckades hålla statistiken på en bra nivå(för att vara mig) under mitt förra år, så detta ska nog gå vägen!
Denna otroligt fagra bild kan jag bjuda på. Om ni sedan lägger märke till så ser det ut som att jag har minst fem fingrar på handen(inte inkluderat tummen)!

Rock that body

Måndag den 22/8-11

Godkväll fina läsare! Ute regnar det och detta är den sista sommarlovsdagen. Känns riktigt konstigt då det kändes som att vi nyss fick sommarlov, att jag nyss sommarjobbade och att jag nyss inte behövde bry mig det minsta om läxor. Nu börjar det om igen, sista året..GOSH! Känns dock som en riktigt bra start då vi börjar på en tisdag och inte lär få några större läxor i och med att vi nästa vecka far på fjällvandring! Kommer att bli fruktansvärt kul, om vädret lyckas hålla sig skapligt bra dvs.
Nu kommer Linn precis, måste kila!

Stephen Wilkes

Måste bara lägga upp denna fantastiska bild som Stephen Wilkens har tagit. Eller om man ska vara helt ärlig är det två bilder som han, genom Photoshops hjälp, har lagt samman så att man ser hur New York ser ut under dagtid och nattid. Mina fotografnerver får nästan ett sammanbrott då jag ser denna bild!

I've got the key so get in the car and I'll drive you

Lördag den 20/8-11

En sliten krigare sitter nu vid datorn. Kan säga att jag hade en minst sagt awesome kväll igår på Mohibs födelsedagsfest! Började med middag för de närmsta, sedan var det lite trögstartat med lite lekar innan de andra kom. Vilket blev en hel drös. Fullproppat med människor, härliga vänner och annat. Dansar, god dricka, fint umgänge. Hela paketet så att säga!
Men nu ska jag väl göra en sammanfattning av torsdagen. Blev lite bloggreapad(?) av Sara under torsdagskvällen efter besöket hos henne. Började med att vi gick på stan en liten stund, men eftersom jag redan hade varit på stan två gånger tidigare under den veckan hade jag inget speciellt att leta efter. Därefter begav vi oss mot Tatung för en god middag, vilket blev det vanliga - Filé Black and White. Samt lite prat! Efter det entrade vi hennes lägenhet, fikade gott, fortsatte med pratet och kollade lite på olika videoklipp. En mycket trevlig kväll och jag kan bara säga detsamma Sara, en fruktansvärt fin vän är vad du är! :)
Ikväll ska jag vara med Rebecka, vilket var ett bra tag sedan! Blir kanoners!

Så går det om man... ;)Tjoho, Sara här!


Har jag verkligen hamnat rätt tänker du - självklart säger jag! Förklaringen till detta är inte mer invecklad än att Madde loggade in på sin blogg från min dator… men glömde logga ut ;) Jag har därför tagit mig friheten att kika in och skriva några rader, hehe.

Idag har jag och Madde äntligen (!) träffats för att umgås ordentligt. Tyvärr ses vi väldigt sällan och när vi väl gjort det har tiden bara sprungit iväg. Det har den i och för sig den här gången också. I alla fall för min del. Men nu till hösten ska vi skärpa oss och börja ses oftare!

Så vad har vi gjort dagen till ära då? Jo, vi har… eller nä. Jag tror minsann jag överlåter dokumenteringen till experten!

Innan jag avslutar vill jag bara tillägga att Madde är en otroligt fin vän på alla sätt och vis. Jag är så glad och tacksam över att vi lärt känna varandra, och komiskt nog skulle man kunna säga att vi förmodligen aldrig hade blivit vänner om hon inte haft bloggen ;)

Det var allt från mig, ciao!

/Sara, santapola.blogg.se

Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves like Jagger


All you need is love

Onsdag den 17/8-11

Dagarna bara springer fram och nu är det inte ens en vecka kvar tills skolan börjar om. Känns lite smått galet, att min födelsedag också kommer med stormsteg är ännu galnare. Vem hade trott att jag skulle bli 18 - NU?
Under de dagarna som har gått för denna sista sommarlovsvecka gick jag under måndagen på stan med min mor samt gjorde lite teori. Köpte mig två klädesplagg som kommer på en bild nedan. Därefter blev det troligtvis årets sista volleyboll nere på kanot med mina vänner. Känns så konstigt att sommaren börjar gå över till höst. Vart tog den vägen egentligen? På tisdagen körde jag min första och troligtvis sista körlektion på körskolan. Var GALET nervös före och under körningen. Svetten rann ner efter ryggen och pannan var dyngsur. Fick dock ett fantastiskt resultat då den gulliga lilla gubben jag körde med sa att jag inte behövde någon mer körning på körskolan. Skulle bara finslipa lite detaljer, ta halken samt så småningom ta körkortet efter min födelsedag. Gjorde min dag rätt mycket faktiskt :)
Gick sedan på stan med Elmira och Robin. Köpte två collegeblock samt en almanacka till skolan. Kände mig väl en aning nördig, men det är saker som behövdes och var tvugna att inköpas. Senare under kvällen gick jag och Elmira på en långprommis och efter det grillade jag, Alle, Pontus och MH. Mycket trevligt!
Idag har jag varit duktig och plockat blåbär, närmare bestämt två liter! I år har det inte varit något blåbärsår säger alla, men jag lyckades i alla fall under två timmar skrapa ihop det. Vilket resulterar i en blåbärspaj som ska bakas av jag och Linn som kommer inom kort!
-Jeans från Gina Tricot, 199:-
-Tjocktröja från H&M, 149:-
-Kudde med motiv "All you need is love, love is all you need" från HemTex, 149:-
Dessa var mina inköp, jag fick dock kudden av min ömma moder samt överkastet som dock inte var köpt under den dagen.

Photoshoot Linn


Tears will fall like the stars in the sky

Jag råder er filmtokiga människor som lever sig in i filmer allt för mycket så att tårarna kan komma fram då något sorgligt framträder, att inte se Pearl Harbor mitt i natten. Jag sitter här och tårarna rinner, kan inte riktigt andas för att näsan är täppt och min annars vita sovt-shirt är numera blöt och en aning genomskinlig. Jag har alltid varit en bölare då det kommer till filmer och kommer alltid att vara det, men lite idiotisk som jag var skulle jag ändå se denna film. Som jag trots allt sett ett x antal gånger, en gång till. Att det sedan var ett bra tag sedan jag såg den resulterade väl i att jag blev ännu mer insatt. Kommer alltså att ta ett tag att lugna tankarna för att sedan på något sätt kunna lägga sig och sova. Klockan är trots allt tio över tre.. Så med detta lilla inlägg säger jag nu godnatt på er!

Snart kommer regnet som en våg och sköljer bort allt som inte är musik.

Söndag den 14/8-11

Jag ska väl åter dra en slags sammanfattning från de dagar jag inte har berättat om..? Vilket är väldigt många?!
Efter måndagens inlägg var jag rätt villig till att ta bort denna rätt okända och inte alls så besökta blogg, men efter några få kommentarer på bloggen samt IRL snack(visst låter jag lite nördig då jag skriver så?) bestämde jag för att ha kvar den ett tag till.
Så under den gångna veckan har jag under tisdagen plockat blåbär med Erica för att sedan under kvällen ta de lugnt med film och annat. Onsdagens förmiddag spenderade jag på Staans körskola med riskettan. Även fast det var en tre och en halv timmas lång "föreläsning" gick det ganska fort. Antar att det beror på att jag sov rätt mycket under natten, annars hade det blivit mer eller mindre en....mer jobbig förmiddag. Kvällen bestod av bak hemma hos Linn med henne och Elmira.
Torsdagens förmiddag blev fasträning för att sedan sluta med en photoshoot med Linn(som ni kanske insett angående förra inlägget). Därefter såg vi film med Ville, Adam och Alle. Blev efter det en lång pratstund ute i det kalla under prommisen hem till sig. Morgonen därpå blev en aning stressad då Elin insjuknade i feber, så jag, Johanna och Carro fick ta bussen till klassfesten som skulle hållas i Lövånger. En fruktansvärt rolig dag och kväll med lekar, prat, charader och god mat.
Under lördagen sov jag tolv timmar, varför vet jag inte. Trodde jag hade någon förkylning på G, men jag har inte märkt av det än. Så jag håller tummarna för att det fortsätter så också! Låg ute och solade i Augustivärmen, pluggade teori, åt god mat och grillade sedan på kvällen med Olivia, Simon, Hanna, Erica och Linn för att sedan bege oss hem till Hanna för att se film. Galet trött även då, likså jag har varit idag. Efter elva mils körning till mormor och morfar tog jag ne powernap på en halvtimma för att återfå krafterna till att kunna köra hem senare. Gick fint! Kändes väldigt norrländskt då vi såg tre älgar, massssssoooorrr med renar och en överkörd katt(inte av mig). Fick sedan finfrämmande av Elmira som gav mig två fina bilder på mig och henne!
Så har väl mina dagar sett ut och jag kan inget annat än att klaga. Vad ni dock kan klaga på är min sammanfattning, har en tendens att alltid återupprepa ord. Så denna wall of text kan bli en aning jobbig att läsa, men ni får leva med det helt enkelt(dels för att jag fortfarande inte kommer överens med Chrome och på så sätt inte kan få stycken..)! Nu ska jag lägga mig och titta på Pearl Harbour för att sedan spela sims 2. Jag förbannar fortfarande Adam för att han gav mig beroendet tillbaka!

Photoshoot Linn

Vackra Linn!

Royal Republic - Tommy Gun


Blåbärsplockning med Erica


If you dont want to end up dead

Måndag den 8/8-11

Vänner, idag är det exakt en månad kvar tills jag fyller arton hela år! Känns helt galet egentligen. Skulle jag verkligen bli så här gammal? Kollade genom ett gammalt album då jag var...två? 16 år senare sitter jag här, inte med mosad banan i tallriken utan ett år kvar av gymnasiet!
Jag har funderat på en sak, angående min blogg. Jag har faktiskt funderat, helt seriöst, på att lägga ner den. Vet att det inte ger att fråga er då ni aldrig kommenterar, men det är bara en tanke jag har haft nu ett tag. Kanske ni har insett då uppdateringen inte har varit lika härlig som en glass i solsken, men jag funderar fortfarande. Lägger jag ner den kommer jag hur som helst att ha kvar den ett tag. Har trots allt haft den i tre och ett halvt år. Har hänt mycket under dessa år.
Men nu är den ju inte nedlagd, så jag kanske ska berätta lite om vad jag har gjort? På lördagen övningskörde jag till Umeå och jag kan säga er - KÖR INTE DÄR! Herregud, vad tänkte människorna som byggde upp samhället? Skyltar som visar fel(anser jag), filer över allt, förbud mot allt och cirkulationsplatser likt maskrosor. Man blev i slutet helt virrig i bollen då man körde där. Hur som helst klarade jag mig genom det utan att krocka eller orsaka något förödande. Gick bl.a. in på Lagerhaus som jag aldrig har varit på tidigare. En affär jag förälskade mig i och som jag nog har tänkt besöka någon fler gång! Därefter for vi till några gamla vänner och åt middag samt pratade. Jag, Marcus och Erik spelade dock Nintendo 64 och jag har nog aldrig skrattat så mycket på en väldigt lång tid. Körde sedan hem - nattkörning. Så jag gjorde nog allt man kan göra då man kör med en bil, förutom att krocka.
Gårdagen spenderade jag förmiddagen med Axel. Spelade lite gitarr(jag sög jämfört med honom) och sjöng samt pratade. Mycket trevligt! På kvällen var det sedan tänkt att jag och Linn skulle ha en Twilightkväll, men vi fick besök av Adam, Alle, Pierre och Markus. Så ändrade planer varav en annan film, NHL spelande, facerapear(stavning?) och prat. Trevligt det med! = en superduperdag!
Nu är jag nyss hemkommen från Linn. Hade våran T kväll ikväll istället. Myys! Träffade även på Elmira idag som har kommit hem från Stockholm, saknad brud det där!

The Lonely Island feat. Justin Timberlake - 3-Way (The Golden Rule)


Everybody needs a place to rest

Fredag den 5/8-11

Idag mina vänner har jag gjort något jag aldrig gjort i hela mitt snart 18-åriga liv. Nu tror ni säkert att jag har gjort något helt fantastiskt, som att ha hoppat bungyjump eller dylikt. Så är väl inte fallet riktigt, men jag har idag provat på att åka rullskridskor med Erica. Har alltid velat prova, så när jag fick sms:et om att ses och att eventuellt prova åka gjorde mitt hjärta ett glädjeskutt av något slag. Gick riktigt bra och jag åkte en riktigt bra bit, kanske 2-3 kilometer medan Erica tog min cykel. Har nu skrivit upp på min lista över saker jag måste köpa - Ett par rullskridskor.
Därefter begav vi oss mot stan, bytte färdmedel med varandra och satt oss sedan på en brygga inne i stan för att äta lite hallon och prata. Riktigt trevligt! Men nu är jag slut i benen kan jag lova. Efter gårdagens löptur + vandringen i skogen mitt i natten med Alle, Adam och Pontus är jag verkligen död. Kan nog bero på att förkylningen fortfarande sitter kvar i kroppen. Inte bästa idén av mig att fara ut och springa då kan tyckas, men men..
Ikväll blir det nog att ta det lugnt om inget annat dyker upp. Har varit upptagen hela veckan med att umgås med vänner och verkligen njuta in i det sista. Är drygt två veckor kvar av lovet, sedan börjar jag trean. TREAN?! Å herregud.. Lite smått galet är det ju. Nog för att det inte gör mig något. Har en fjällvandring att se fram till och såklart klassen. Tror att det kan bli ett riktigt trevligt sistaår :)
Hittade förresten 240 spänn i mina mjukisbyxor idag. Madde med guldbyxorna skulle man kunna säga.

John Mayer - Stop This Train


Kanotudden


RSS 2.0