Fysiken kan dra åt sjumilaskogen

Så här har min kväll sett ut. Fruktansvärt less är jag på fysiken. Skulle hemskt gärna bara vilja ta böckerna, slänga dem i väggen och sedan starta en junibrasa för att bränna upp allt! Sommarlovet är så fruktansvärt välkommet att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Komsi komsi!
Jag hade tänkt göra en aningen tidigare kväll ikväll för att orka med fysikprovet samt springa fram och tillbaka till landskyrkan för att repa inför skolavslutningen. Kommer att vara en hektisk dag, men det har jag inget emot :)
Svar till Joel: Jag har ingen aning om de hatar engelskmännen och språket bara för att de hatar england :D

Dagens roliga fakta


It's taking me higher of the ground

Tisdag den 31/5-11

Jag kollar alltid upp datumet då jag skriver dagens första inlägg och varför jag gjorde det även denna dag har jag ingen aning om. Jag har skrivit datumet ett dussintals gånger idag av olika skäl, så varför ska jag inte komma ihåg att det idag är den sista dagen i maj?!
Hur som helst är jag nu hemkommen från rönnskär där jag har varit på en hälsoundersökning i form av blodprov och urinprov. Träffade även min vän Johan där, som också ska jobba första perioden. Kul att man känner någon! Inte för att jag har supersvårt att börja prata med folk annars, men vänner är alltid roliga att umgås med :) Provat kläder har jag också gjort. Kommer att vara så fager under dessa tre veckor! Själva undersökningen gick bra och jag tog mig genom utan några problem - värderna var "Utomordentligt bra!" som kvinnan sa så snällt. Så nu är jag välkommen att jobba på rönnskär, känns bra antar jag.
Nu ska jag sätta mig med fysiken, sedan blir det att jobba med pappa på förrådet ikväll. Ingen kvinna som håller sig i köket här inte. Här ska det jobbas ute!
Titta vad jag hittade! En bild gällande en återförening mellan mig och min gula mössa. Under ettan blev jag igenkänd som "Hon med håret", "hon med den röda jackan" och "hon med den gula mössan" som mina vänner sa det så fint. Var ett tag sedan jag bar mössan och nu är det sommar, så den får vänta några månader till.
Joel:
Vad har hänt med alla dagens roliga fakta? :D

Jo, i och med att ingen har haft större nytta av det(då ingen har valt att lägga en kommentar, hehe) så har jag låtit det vara, men när det nu finns en sådan stor efterfrågan ;) så ska jag försöka att komma igång med det! 

Varje dag tänker jag på dig

Måndag den 30/5-11

En ny skolvecka, som lider mot sitt slut. Ja, för er som inte visste så går vi endast tre dagar denna vecka i och med att det är söndag på torsdag och på fredag blir det en sk. "klämdag". Att det dessutom är nationaldagen på måndagen efter gör inte saken sämre. Blir långhelg så att säga!
Dagen har rullat på, sjöng med Mirre där stämman börjar sitta nu. Lite nervös inför skolavslutningen är jag allt, men det ska nog fixa sig! Därefter hade vi lunch, matte, fysik och sedan tyska. Den sista tyskalektionen i mitt liv, eller än så länge i alla fall. Man vet ju aldrig vad man får för sig i framtiden.. Fick även veta mitt betyg och det kändes bra i magen! Slutade tidigt så vi lunkade sakta tillbaka in till stan i det strålande vädret och pratade. Tog mig hem och nu sitter jag på min blåa lilla stol - nyduschad. Har nämligen varit på fotbollsträning ikväll och det gick superbra! Känner hur allt börjar komma tillbaka, i alla fall då det gäller målvaktsmovesen. Resten finns väl någonstans i bakhuvudet.
Nu ska jag sätta mig med fysiken ett tag, därefter kryper jag så smått till sängen och utnyttjar ännu en sovmorgon.

Can't get you out of my head cause I love you too much

Mina vänner. Det har hänt något stort, något gigantiskt, något spektakulärt! Fast kanske inte för er, men för mig. Jag har nämligen kopplat in min bärbara dator till vår tv uppe, så nu sitter jag med den bärbara i knäna, men använder tv:n som skärm. Jag trodde helt ärligt inte att jag skulle klara det, då jag inte är tekniskt fulländad, men jag klarade det. Så ikväll har jag suttit och tittat på film, från datorn, men på tv:n. Lite småstolt över mig själv är jag allt, men det finns ju såklart folk som tycker att detta är småpotatis.
Inte nog med att jag har sett film, jag var även ute och gick med Elmira i en dryg timma. Trevligt som alltid. Skönt att prata med bruden :)
Imorgon har jag åter igen sovmorgon och jag har tänkt utnyttja den. Är fortfarande galet trött på dagarna, även fast jag sover mycket under nätterna.

Raggningsreplik ett

Nu vet jag inte vart denna snubbe kommer ifrån. På dialekten att höra måste han vara norrlänning, men det är ju rätt självklart, så charmig som han är?

This could be something

Söndag den 29/5-11

Godförmiddag! Dagens väderprognos är regn och har varit det i princip hela dagen, men jag misströstar inte. Tycker det är mysigt, speciellt då man ska plugga. Då finns det ingen sol man längtar ut till, då vill man bara sitta inne och lyssna på regnet.
Idag har jag hunnit med att fika hos min söta farmor som bjöd på en riktigt god jordgubbstårta sam annat smått och gott. Satt bra i magen, även fast aptiten på senaste tiden inte har varit den bästa. Gofika går dock alltid ner i magen. Vad som händer resterande tid av denna regniga söndag har jag ingen aning om. Jag ska i alla fall umgås med fysiken och lite körkortsteori. Ja, snart är det även min tur att försöka ta körkortet!

It's like it's been forever

Jag är nu hemma efter en röjfest inne i stan. Är så fruktansvärt full att jag inte vet vad jag ska ta mig till...eller hur det nu var? Nej, jag har spenderat kvällen @ Linns place med henne och Gollum. Blev så efter noga eftertanke att vi såg första "Sagan om ringen" filmen. Köpte med mig lite dipp och hon bjöd på chips och dricka, blev ett litet knytkalas så att säga. Blev även lämnad ensam i deras stora hus då hon skulle hämta sina föräldrar. Det var en aning läskigt, men jag överlevde.
Nu har jag ätit lite jordgubbspaj som mor min bakade idag medan jag pluggade fysik. Bara två prov kvar nu, sedan är det over and out och detta känns fantastiskt!
Jag vill även upplysa om en kommande poet, som råkar gå i min klass och som händelsevis vill dela med sig av sina fina ord på min blogg. Så här har ni en liten dikt av..ja det ser ni ju längst ner!
En stad, en hamn, en vattuman. 
Drömlik antastning, i frenetiskt sken.
Ögonen blir till kottar, benen till kanel.
Vem visste att det skulle kännas så.
Så flytande.


En kommentar av JonathanYou give me something

Även fast jag har tappat dig i golvet x antal gånger, är du fortfarande min bästa nördvän.

All I want is you in my arms forever and ever

Lördag den 28/5-11

Maj maj månad, ja nu är det inte alls länge kvar tills den är slut och det blir början på juni. Känns faktiskt väldigt konstigt. Om mindre än två veckor går jag ut andra året på naturvetenskapsprogrammet och har då ett år framför mig innan jag har gått ut gymnasiet. Sista året tror jag kommer att bli det roligaste då man får välja fler kurser själv samt projektarbetet, som är en stor del under trean.
Nog med funderingar och tankar. Hur rullar livet på för er idag? Jag har hittills spenderat två och en halv timma framför fysiken denna dag. Var tänkt att jag och min fader skulle fortsätta att bygga på det nya förrådet, men eftersom askmolnen övervakar oss vid detta tillfälle, kände vi att det är bättre om vi väntar till en soligare dag. Hur som helst är jag rätt död i huvudet nu, så jag hade tänkt hoppa in i duschen strax och umgås med mina vänner parasiterna. Än så länge har jag klarat mig(drack ju vatten från kranen i måndags), så jag håller tummarna för att jag fortsätter att hålla mig frisk.

All the days we've spent together

Fredag den 27/5-11

God eftermiddag! Dagens väderprognos: Regn, eller moln med inslag av regn. Var dock rätt bra väder i morse, men då Island känner för att gräla med oss nordiska länder får man leva med väder som skiftar, men som ni vet klagar jag inte. Jag gillar regn.
Dagen började med den dryga fotografiska bilden, som för övrigt inte blev någon lektion då skolans nätverk la av = kunde inte ta oss in på användarna = inte komma åt bildfilerna. Så jag och Maja tog oss en tupplur på skolans bänkar. Somnade gjorde vi väl aldrig, men skulle jag försökt skulle jag nog somnat utan några större problem. Därefter hade vi fysiklabb, som var ganska enkel. Vilket innebar att humöret låg på en stabil nivå.
När vi sedan tänkte bege oss hemåt ser vi att Jonathan och Joel har ställt en bänk på våra skåp. Hur de kom fram till det har jag ingen som helst aning om. Antar att vi gör för lite praktiskt på naturvetenskapsprogrammet. Finns till och med bildbevis för att vi satt där uppe, men de är rätt suddiga och jag ser ut som en galen häxa på dem, så jag avstår ifrån att lägga upp dem.
Jag kan dock bjuda på denna fagra bild. Uttala ordet som ni vill.

Let me believe that you believe in me

Torsdag den 26/5-11

Godkväll äpplen! Uppdateringen är som sagt kass, men bloggen får helt enkelt komma åt sidan nu och kommer nog att göra det en tid framöver. Den är ju inte jättekänd denna blogg, så det kan inte vara så jättemånga som far illa av att jag inte uppdaterar.
Fick idag tillbaka alla tyskanationella proven vi har gjort, förutom det muntliga och jag är helt nöjd med de resultaten jag har fått. Det är så pass mycket jag har kämpat med tyskan och då känns det bra att ha fått de resultaten på proven också. Direkt efter det fortsatte vi med fysiken som börjar sitta i min lilla hjärna nu. Fast jag ska väl inte säga så mycket, kan ju bli värre om jag skriver sådär. Lunch efter det och sedan blev det allsång på svenskan där vi sjöng bellmansånger. Fascinerande låtval, faktiskt. Därefter hade vi en slags redovisning på historian som för mig blev lite panik då jag var borta på förra lektionen(p.g.a. sång) så jag fick fort sammanfatta hela Filip II:s historia. Sagt och gjort gjorde jag det och folk förstod, vilket var huvudsaken. När lektionen var slut rullade fysiken på ännu en gång och jag var inte helt bakom flötet, som annars inte är någon större ovanlighet då man pratar om Madde och Fysik. Efter det slutade vi, eller egentligen har vi engelska, men läraren är borta så vi har eget arbete att jobba med, så vi satt och jobbade med det innan jag hoppade på halv fyra bussen hem.
Nu ikväll har jag spenderat kvällen med Olivia och Linnea inne i staden. Där blev det fika, snack, bilder och andra trevligheter. Träffade även på Wingwing på vägen tillbaka. Kom bokstavligt talat som en överraskning. Träffade även på Elmira då jag moppade hem. Blev snack även där, mysigt!
Imorgon är det sista skoldagen innan helgen och jag kan inget annat än längta. Dock blev det en längre dag då vi har labb, men det är inget jag klagar på sådär jättemycket. Eller jo, det är ju faktiskt fysiklabb vi pratar om....

Someday I'll be over on my own

Onsdag den 25/5-11

Onsdag kväll. Bara ett inlägg gjort denna dag. Som ni kanske förstår var jag inte på ett superduperbra humör och det är jag inte nu heller, men det känns en aning bättre.
Vet inte vad jag ska säga om själva skoldagen i allmänhet. Var som sagt rätt tung, dock skönt att få ha gjort bort matteprovet. Gick helt okej och det återstår att se hur resultatet blir då han rättar. Nu återstår endast fysiken och naturkunskapen. Sedan är jag fri som en fågel, för denna sommar i alla fall.
Ikväll var det tänkt att jag skulle på fotbollsträning, men som jag har nämnt nu x antal gånger var början på denna dag väääldigt jobbig. Så jag och Elmira cyklade till bergsbyn och köpte glass. Därefter fick hon ett samtal från sin pojkvän, så vi fortsatte att cykla in till stan. Detta resulterade i att vi cyklade minst två mil på en kväll. Det är inte dåligt, inte för att vara jag så att säga. Finns ju de som tycker att det är skräpmat, typ de som cyklar Tour de France eller liknande.
Nu snart hade jag tänkt slänga mig i sängen och försöka att få mig lite sömn. Finns liite energi kvar att hålla ögonen öppna med, men snart tar den slut och då behövs det fyllas med energi.

Veronica Maggio - Snälla bli min


Veronica Maggio är ingen som jag vanligtvis brukar lyssna på, men denna låt beskriver hur mina känslor just nu ligger till.

Play that funky music baby

Jag har kommit mig för -maj7 ackord. Fantastiska saker det där!

It's kind of crazy how much I love you

Tisdag den 24/5-11

Idag..regnar det inte! Helt otroligt då jag var helt säker på att det skulle börja regna. Dvs. mörka moln på himlen i princip hela dagen, men nu skiner solen likt en len babyrumpa.
Åter igen sovmorgon, vilket jag utnyttjade till fullo. Riktigt härligt var det, tror dock att jag får för mycket sömn. Är fruktansvärt trött på dagarna. Eller så är det för att jag sover så oroligt. Finns många faktorer så att säga. Skolless kanske är en till bidragande faktor? Hur som helst rog jag mig genom skoldagen utan att somna och med ett betyg i kemi i handen(för en stund eftersom hon sedan tog in dem igen). Kändes skönt med det betyget nu när sommaren är på ingång.
Har även repat med Miriam idag inför skolavslutningen. Hon har skrivit en egen låt som är fruktansvärt bra. Är riktigt riktigt imponerad av henne. Så jag känner mig hedrad över att få lägga en stämma på låten. Imorgon ska jag även träna med Peter på min låt. Kommer att bli riktigt bra. Rösten håller än, men det förvånar mig inte om jag blir sjuk lagom till skolavslutningen. Som det nu finns risk för då jag har druckit av kranvattnet.

You are always on my mind

Så var det denna fotbollsträning. Jag hade gott om tid på mig att byta om och fixa sakerna. Lika fullt sitter jag och spelar Bubblespinner på facebook tills det är 10 minuter kvar innan samlingen = inte packat ett skit samt inte ens kört dit med moppen. Så stressa med att packa ihop allt och sedan bege sig dit. Var inte försenad då det bara var jag och tre andra där.
Träningen i sig gick väl helt okej för att vara första gången på ett år. Många missar vilket var synd då jag vet att jag kan bättre, men sånt är livet och jag får fortsätta att kämpa på onsdag. Vatten uppskattas aldrig så mycket som under en fotbollsträning kan jag säga er(inte för att jag har gått någon annan sport än det och hockey så jag har väl inget att jämför med), men jag har klunkat vatten idag.
Vilket leder till en rätt roligt sak. I all min hast då jag skulle packa allt tar jag vatten...från kranen. Så nu finns det en liten möjlighet att jag har parasiter i min mage som känner för att inkubera mig i två veckor. Blir lagom till skolavslutningen och allt. Känns toppenbra! Nämen jag har väl klunkat i mig kanske fyra deciliter vatten, vilket i sig inte är jättemycket. En dm3 är en liter vatten och en m3 är 1000 liter vatten. Så chansen att få parasiten är liten, men den finns.
Nu ska jag bege mig mot sängen och försöka att få mig lite sömn. Har sovmorgon imorgon, men jag har som vanligt tänkt utnyttja den till fullo.

Det är fruktansvärt jobbigt att vara utan någon som dig.

Måndag den 23/5-11

Idag mina vänner regnar det ute. Dagen började med strålande sol och en riktig värme. Så jag tänkte att det skulle bli en rätt skön dag. Solen försvann så småningom bakom mörka moln och lagom till vi skulle bege oss till kaplan för tyskan började det att regna. Som tur är har några i våran klass tagit körkoret, så vi paxade en plats i Fredys bil och brummade till Kaplan. Hemfärden blev också riktigt intressant. Slutade senare an vänligt och skulle verkligen inte hinna tillbaka till snabbussen som går fem över fyra. Så jag och Elin begav oss ut på äventyr i form av att ta en centralbuss in(för att slippa bli blöta och för att vi var en aning lata). Sagt och gjort satt vi på bussen och tog oss in till stan med livet i behåll och jag hann med kvart över fyran. Gick finemang med andra ord.
På onsdag har vi matteprov. Känner mig rätt säker på den, så för att istället tillbringa denna kväll enbart åt matten, ska jag vara på min första fotbollsträning på evigheter. Den sista fotbollsträningen jag hade var nog någon gång i Juni förra året. Så detta kan bli spännande!

All I want is you

Okej mina vänner. Jag har inte ens uppdaterat idag och ni kikar in som om något storslaget hade hänt. Vilket jag inte tror har gjort? Eller jo, jorden gick ju inte under i natt. Det är väl något positivt antar jag.
Dagen har bestått av plugg, solning, besök hos min faster samt snack med Filip. En rätt engenäm dag om ni frågar mig. Fast varför skulle ni göra det, ni kommenterar ju aldrig? Inte för att jag skriver något som är värt att kommenteras heller för den delen.
Känner att detta blev ett riktigt positivt inlägg. Intressant blogg!

Fototävling

Jag kommer att delta med denna bild i en fototävling som kommer att avslutas den 31 Maj. Ni kan hemskt gärna få hålla tummarna för mig att jag går vidare. Tävlingen hittar ni här!

Fällfors med NV2:orna


Chris Medina - What are words

Blev rekomenderad denna låt på youtube nyss då jag loggade in. Handlar tydligen om denna man, Chris Medina, som för några år sedan förlovade sig med sin fru för att inom två år gifta sig. Under dessa två år är hon med om en olycka och blir hjärnskadad. Han har då tillägnat denna låt till henne. Hur han kommer att stå vid hennes sida oavsett vad som händer. Videon är fantastisk och så är hans röst och inlevelse. En grym låt!

När livet har sina dalar

Dålig uppdatering nu tyvär. Känner inte suget för att blogga, men ni vet att jag är vid liv. Så när jag återkommer återstår att se! *Dramatisk trumvirvel*

När orken lämnar en

En utav alla 136 bilderna jag tog då vi var i Fällfors idag. Orkar inte skriva om det just nu, utan gör ett bildinlägg senare ikväll.

I'm just a partyfool

Måndag den 16/5-11

Godkväll! Efter ett x antal nysningar är jag nu beredd att berätta om min..ganska orginella dag. Vet inte hur många gånger jag har nyst idag och igår var ännu värre. Att jag dessutom nyser likt ett åsknedslag gör väl saken inte jättemycket bättre. Jag kom över 15 igår i alla fall, sedan gav jag upp med att räkna. Kändes rätt knasigt att kunna nysa så många gånger under en hel dag. Håller jag på att bli sjuk kanske?
Började dagen med en härlig sovmorgon som sagt, därefter historia där vi gick igenom lite inför samhällsen. Kändes rätt skönt att jag redan hade skrivit upp allt han tog upp, så på den fronten är jag säker. Efter det blev det en förvånansvärt god lunch som satt bra i magen. Såg väl lite..knasig ut med sin gråa färg, men den gick ner.
När vi var mätta och belåtna i magarna begav vi oss till matten där vi började med det sista nya innan provet, svårt, men det gick vägen det med. Lika så gjorde fysiken. Därefter hade vi en tyskalektion på kaplan som var rätt bortkastad. Kan väl säga så här: Jag och Elin rev sönder papper som vi sedan byggde pussel med.
Nu ikväll har jag pluggat inför samhällsprovet samt suttit och spelat gitarr.
Nu ska jag bege mig så småningom till sängen. Imorgon vankas friluftsdag med båda NV2 klasserna. Kan bli spännande!

Känslan av en dröm

Min oplanerade kväll blev planerad med ingen mindre än självaste Linn Johansson och som alltid valde vi att titta på film. Hur många filmer jag har sett med den kvinnan under mina dagar är ännu oklart, men x antal säger jag för att inte lägga ut någon slags lögn.
Så min kväll spenderades med Linn och ingen mindre än självaste Harry Potter. Han kände för att svänga förbi Ursviken och hänga med oss ikväll. Riktigt trevligt, blev kring två och en halv timma han stannade i sin elvaåriga skepnad. Ni har listat ut vilken film vi såg? Jo, vi såg första Harry P filmen. Lite nostalgi så här på kvällskvisten. Vi började även att se Törnrosa, men klockan tickade i väg och jag var tvungen att bege mig hemåt. Så fortsättningen blir en annan dag :)
Nu ska jag bege mig mot sängen. Har sovmorgon imorgon, men jag har tänkt utnyttja den till fullo. Så inom en kvart hade jag tänkt ligga i sängen och sova gott!
Och eftersom Linn kände för att lägga ut en aning konstig bild(som jag inte har något minne av alls) så tänkte jag att jag skulle lägga ut en bild på henne i sina bästa dagar - då hon dippar morötter i vitlöksdipp!

I can't get enough

Söndag den 15/5-11

God förmiddag! Rullar dagen på bra för er? Utanför är det rätt så mulet och jag väntar bara på att det ska börja regna. Som jag sa till Johan igår så gillar jag verkligen regn. Att sitta inne och bara mysa framför en film eller bara ligga och lyssna på regnet. Lukten som sedan kommer efter är ju bara att älska.
Hade hoppats på att några fler skulle ha kommenterat min design, men bara Joel kände för att även lägga en kommentar(frågade honom vad han tyckte via msn hehe). Så helt kommentarlös blev jag ju inte. Antar att ni inte har varken något positivt eller negativt att säga om den, så den blev kanske helt OK, helt REKO?
Jag har nu hunnit sitta och plugga i en och en halv timma. Nu vet jag inte vad som händer. Sitter och plonkar lite på gitarren, men ska nog lägga mig och titta på film eller någonting liknande, har ingenting specifikt planerat än så länge så att säga.
Har för övrigt haft besök av domherren under snart två veckor. Finns ju en skröna om att domherrarna(och för den delen fruarna) oftast tar med sig snön då de kommer, men inte har det kommit någon snö än...och det hoppas vi väl inte på heller.
Hade för övrigt en man i min säng i morse, vilket inte var Johan. Vem kan denna man nu vara tänker ni? Jo, denna man var nämligen ingen mindre än min katt Ludde som låg och myste på kudde då jag vaknade. Inte illa på en söndagmorgon!

I'm in love with Judas

Lördag den 14/5-11

Åter igen en aning dålig uppdatering. Har dock inget direkt vettigt att skriva om, så ni missar då ingenting i alla fall.
Har idag haft besök av Johan, blev inte mycket gjort, såg på tv och tog det lugnt. Kändes faktiskt rätt behövligt! Därefter var det tänkt att jag skulle vara med Elmira, men det blev inte av, så jag har ikväll stannat hemma och tagit det ännu mer lugnt än under dagen. Fick dock besök av några grabbar som ville ha med mig ut på Kurragömma med dunk halv tolv och ja, de var 18 år gamla pojkar. Tackade dock nej till erbjudandet då jag var rätt trött i huvudet.
Antar att de flesta har sett ESC? Ska jag vara helt ärlig var jag rätt skeptisk till att Eric skulle komma sig upp på pallplats, eller komma bland topp tio, men tji för det. Han låg ju till och med och kämpade för förstaplatsen. Chockad var jag och en aning stolt över honom då han ändå knep 3:e platsen.

Ny header/design

Har gjort mig en ny header och ändrat lite i några färger, så vad säger ni? Någonting ni gillar?

I've got the magic in me

Fredag den 13/5-11

Egentligen är det ju lördag nu, men jag tar det som ett fredagsinlägg ändå. Har ju inte vaknat på den nya dagen så att säga, så it's still friday for me.
Hade bara en lektion idag, därefter drog jag ut på tiden genom att sitta på skolan och prata med diverse trevliga människor innan jag for och fikade med min syster. En mycket trevlig fikastund med mycket prat om framtiden och annat!
Därefter for jag hem, åt mig lite middag och hoppade sedan på bussen in till stan med Johan, Johan och Adrian för att lyssna på några stand-up komiker. Jag kan säga er, mina äpplen, att jag aldrig har skrattat så mycket på år och dagar. Tårarna rann och mina skrattkinder(blandning mellan skrattgropar och kinder) ömmade nå fruktansvärt. Kan säga att magrutorna kommer att sitta på plats imorgon! Efter denna väldigt angenäma kväll tog vi bussen hemåt och jag träffade på några brudar som grillade på en viss Felicias bakgård. Jag blev inbjuden att grilla med dem och det tackade jag inte nej till.
Så nu ligger jag i sängen, har kramp i magen och skrattkinderna av allt skratt och rök luktar jag också. Att jag sedan fick några till skratt vid grillningen toppade väl denna kväll till skyarna. Gillas starkt!!

Välkommen till det kletiga livet i gräddfilen

Alltså jag har ju så fruktansvärt dålig humor, tur att jag inte är ensam om detta. Linn håller med mig i alla fall!

Help me get my feet back on the ground

Torsdag den 12/5-11
Chacha bloggeen! Okej, ingen vanlig fras av mig. Så detta var första och sista gången(förhoppningsvis).
Idag hade vi som jag skrev igår nationella proven i engelska, listening och reading. Kan säga att jag var riktigt nervös då jag hade allt framför mig, men det rullade på bra och jag är helt enkelt nöjd med min insats! Jag är ingen som är särskilt pr0 på språk, så vi får se vart detta leder.
Därefter hade vi fyra kämpande lektioner som ändå var relativt enkla. På svenska blev vi klara med våran muntliga redovisning, på historian svarade vi på frågor, på fysiken gjorde vi gruppuppgifter och på engelskan fick vi veta att vi inte har några specifika lektioner fram till den sista veckan innan sommarlovet. Alltså kommer det bli lätt hänt att man kanske slutar tidigare någon dag...vem vet?
Varför den sena uppdateringen beror helt på att min kära syster kom på besök. Riktigt trevligt att träffa henne igen! Ska även ta en fika med henne imorgon före hon far till baka till 08-aka huvudstaden. Skjutade även in henne till stan igen, dvs jag övningskörde. Gick helt okej! Rullar på som det ska och jag har inte dött än, så dåligt går det väl inte..

All I want is a white light moment

Nu är jag hemma efter en fartfylld biltur runt stan som innebar godisköp, besök hos en vän samt upplockning av pojkvän(dock inte min..). Elmira, min fina vän, har nämligen tagit körkortet idag och jag fick vara den som tog oskulden med henne och köra själva runt i den stora staden. Mycket angenämnt!
Nu hade jag tänkt bege mig mot sängen snart och få mig lite sömn, imorgon är det nationella provet som gäller i engelska. Denna gång blir det reading och listening. Är lite smått nervös faktiskt, så jag hoppas att detta går vägen!
Hoppas ni har haft en fin kväll :)


Du vet hur sångerna låter

Onsdag den 11/5-11

Godmorgon! Sitter på fotografiska bilden och är så fruktansvärt peppad på att fota, fota och åter igen fota, men inte här. Vad finns det att fota i Skellefteå egentligen? Sitter inne och kollar på "Flickr". Ramlar nästan av pallN. Fantastiska bilder med korrekt skärpedjup, bländare och slutartid. Det är på en helt annan nivå än vad jag ligger på. Ligger väl längst nere på botten bland alla daggmaskar medan de är uppe i himlen och njuter. Avundsjuk, det är vad jag är!
When you said you would always stay

Bullbak stod på schemat denna kväll, eller det blev väl någon gång efter middagen. Tror inte jag skrev det i förra inlägget. Inte för att bullar i sin allmänhet är så spännande, bara fantastiskt goda. Så jag tänkte väl fresta er en aning.
Något jag även har gjort ikväll är att plugga och då menar jag verkligen plugga. Jag har suttit nonstop i dryga tre timmar och bara skrivit. Så nu värker armen min nå nanting. Skulle väl vilja påstå att jag kan det mest grundläggande om EU och FN nu. Känns rätt skönt att ha gjort bort allt skrivande. Nu återstår det bara att läsa genom det x antal gånger innan det sitter inne likt gångertabellen gör, vilket kanske inte är helt fel.

I hope someday you'll realize how I really feel

Tisdag den 10/5-11

Godafton! Sitter här i mina egna tankar, lite smått jobbiga tankar. Sådana tankar som egentligen inte borde finnas, men som finns ändå. Känner mig en aning förvirrad och ensam helt enkelt..
Dagen har gått fint. Började med en härlig sovmorgon, sedan matte som jag förstod allt på. Kan inte påstå att detta kapitel har varit lätt, så det gjorde mig glad. Fick även tillbaka ett engelskaprov idag, en mycket glad överraskning which made my day! Därefter åt jag och Elin inte lunch på skolan, mer säger jag inte. Var en aning feta så att säga. Efter det var det fruktade kemiprovet, som för min del kändes rätt bra ändå.
Gick sedan runt på stan med Elmira och kollade efter skolavslutningskläder. Hittade inga på stan, så jag har nu beställt en från bubbleroom. Har aldrig beställt därifrån tidigare, så vi får se hur detta slutar. Efter det var jag på ett hemligt möte som jag troligen berättar om imorgon.
Nu ska jag sätta mig med samhällsen och börja plugga inför provet. Har prov på måndag och jag har ingen som helst aning om vad jag ska plugga på. Så nu blir det att lära sig allt om FN och EU!

Nice to meet you

Efter en och en halv timmas plugg, lite gitarrspelande, lite sång, så for jag och Elmira ut på en lång joggingtur runt Ursviken. Blev den vanliga prommisrundan. Kan säga att min kondis, som skrivet, inte är på topp, men jag förvånade mig själv idag hur mycket jag egentligen orkade. Körde även plankan efter 2x45 sekunder. Så nu är jag i topptrim, redo för sängen!
Imorgon är det kemiprovet som gäller, så jag håller tummar och tår för att detta ska gå vägen!

Slå tillbaka, det är du inte värd.

Måndag den 9/5-11

Jag vet inte vad som har hänt med blogg.se. Inläggen jag skrev igår kom inte upp och det gjorde det inte för några andra vänner heller. Så vad som är felet har jag ingen aning om. Vet inte ens om detta inlägg kommer att komma upp.
Kan säga att jag inte var jättetaggad på skolan idag då det var så pass varmt ute. Jag har ingenting emot att sommaren kommer med stormsteg, men jag vill helst att det ska vara mulet och lite halvkallt då man går i skola. Jag föredrar inte att sitta och toksvettas på mattelektionerna(eller i detta fallet, fysiklektionen). Annars har väl dagen varit helt okej. Var på ett till möte med rektorn idag om ombyggnationen på Balder. Blev inte jättemycket sagt då vi bara gick genom det vi tog upp förra gången, men det gick fint!
Resterande tid av dagen gick rätt fort fram. På matten jobbade vi vidare, på fysiken räknade vi ut solens massa och på tyskan hade vi nationellt prov - skriva. Kan säga att det gick rätt bra. Återstår att se vad reslutatet blir av det också!

Elmira


I guess I'll give it a try

Söndag den 8/5-11

Hallå! Sitter här och är rätt död i huvudet. Har pluggat kemi i ganska precis tre timmar. Efter det gav jag upp. Fick även besök av Erica, Alle, Julia och Wille för en liten stund. Trevligt trevligt!
Fick, som skrivet, besök av Rebecka igår. Vi pallrade oss ner till konsum där vi köpte gott, sedan började vi prata om allt mellan himmel och jord. Blev lite mer än fem timmar. Riktigt trevligt att kunna "uppdatera" livet för varandra igen. Var ju ett tag sedan sist som sagt.

Break up your troubles

Lördag den 7/5-11

God förmiddag! Solen skiner som aldrig förr ute och det är för tillfället 17,2 grader i skuggan. Har en känsla av sommar. Kändes som sommar idag, som att det var sommarlov! Nu är det bara 24 dagar kvar och de kommer att försvinna lika fort som snön gjorde.
Idag har jag hunnit med mycket. Varit och gjort uppkörningen till bilen med min far. Alltså inte den riktiga, mer som prov på om jag skulle klara en slags uppkörning. Inga anmärkningar på något, så nu snackar vi om att köra bil mina vänner. Inte för att jag tror att jag skulle klara en uppkörning med en riktig bilskolelärare, men jag är på god väg(hoppas jag). Därefter har jag hunnit ligga ute i solen ett tag, samt spelat fotboll med min bror. Agerade målvakt och jag saknade det så fruktansvärt mycket. Är jobbigt att veta att jag inte bara kan fara till en fotbollsträning och spela som förut.
Nu ska jag strax sätta mig med kemin och plugga i x antal timmar, sedan kommer Rebecka hit under kvällen. Blir en kväll fylld med snack om allt mellan himmel och jord. Har saknat bruden!

Her heart is breaking in front of me

Fredag den 6/5-11

Hola apples! Som vanligt är min uppdatering en aning kass och jag skyller väl det på mig själv. Vem skulle jag annars skylla på?

Hade som skrivet engelska nationella idag - skriva. Kan säga att det kändes och gick riktigt bra! Var klar på 50 av 100 minuter. Brukar inte vara så för mig då det gäller engelska, men i detta fallet gick det bra. Får hoppas att grammatiken håller måttet för det också. Därefter hade vi hål. Så Elmira red runt på mig, dvs. jag bar henne på ryggen runt hela skolan. Upp och ner för trappor. Så det mina vänner var dagens gympapass för mig. Hon tyckte i alla fall att det var roligt och det är huvusaken?:D
Därefter hade vi två riktigt fryga labbar - fysik och kemi. Var trött sedan innan, så på bra humör var jag väl inte, men jag och Elin lyckades ta oss genom det! När vi sedan hade slutat, lyckades även min man sluta, så han följde mig hem. Blev en smarrig middag och sedan besök av några gamla bekanta. Spenderade dock mestadelen av kvällen framför tv:n, väldigt skönt ska jag säga!
Har ni haft en bra kväll och vad har ni planerat inför fortsättningen av helgen? Hoppas nu att jag i alla fall kan få en ynka kommentar..

Lost and insecure you found me

Torsdag den 5/5-11

Godkväll! Allt bra med er? Med mig är det finemang, lite död i huvudet sådär. Höll på att somna hos min man ikväll, eller jag somnade kan vi väl rättare sagt säga. Inget negativt, bara mysigt.
Dagen har rullat på bra(ett nytt ord jag använder flitigt: rulla). Hade hörförståelse på tyskan, dvs. det nationella provet. Gick rätt så bra, så jag hoppas på ett fint betyg. Därefter hade vi matte där jag, Joel och Elin kom fram till att mitt hår lagrar energi. Därför orkar jag jobba, när de andra redan lagt av för länge sedan. Fick då tipset av Joel att starta ett eget företag i 3:an då jag kan ge människor mer positiv energi med mitt hår. Låter som en bra idé!
På eftermiddagen fortsatte vi med svenska arbetet, pratade på historian, jobbade flitigt på fysiken(fattar inte att jag skriver det, jag och fysik vet ni?) och på engelskan blev det snack - på engelska. Har alltså varit en rätt lugn dag, om man jämför med andra torsdagar då det brukar vara i princip kaos då man ska springa mellan alla lektionerna.
Nu ska jag hoppa i säng så att jag är redo inför nationella provet i engelska B imorgon. Vi ska skriva, någonting om generationer, men vi vet inte om det är ett brev, argumenterande uppsats eller annat. Så det återstår att se!
Jag bjuder på en bild jag inte minns att jag har tagit. Antar att man ska bjuda på sig själv så att säga.

Who I am who I'm not who I wanna be

Onsdag den 4/5-11

Godkväll! Förlåt mig för den väldigt sena uppdateringen. Har helt enkelt haft annat i tankarna än bloggen.
Dagen rullade på bra med FB där vi for ut och fotade rörelse. Eller jag tog initiativet att försöka fota fåglar i luften, en aning svårt, men några bilder blev helt OK. Därefter hade vi svenska där jag, Elin och Johanna håller på med det manliga och kvinnliga språket. Riktigt intressant och det ska även bli riktigt roligt att hålla våran muntliga redovisning om det. Ser faktiskt fram emot det, naturare som jag är.
Efter matten for jag och Elin på ett möte med den högsta chefen av de alla(i alla fall på Balderskolan). Där satt vi och disskuterade vädret, eller nja, inte det. Vi pratade om den framtida skolan, renovering och annat. Är ju kamratstödjare i vår klass, så jag fick frågan att ställa upp och delta i mötet. Kanske blev ett litet vuxenpoäng där? Kändes dock dom en ganska tung sten då jag och Elin skulle representera hela Balderskolans elever, men det gick vägen i alla fall. Mötet hann dock inte bli klart, så vi skulle fortsätta på kommande måndag.
Ikväll har jag pluggat kemi för fulla muggar, två timmar hos Elmira och en och en halv timma hemma. Gick faktiskt riktigt lätt fram, så jag hoppas att detta prov kommer att gå bra! Kemi B och jag har väl inte kommit överens på de senaste proven, men vi börjar lösa det sakta, men säkert.
Nu ska jag bege mig mot sängen så att jag får mig lite sömn. Imorgon har jag nationella proven i hörförståelse på tyska. Kan bli riktigt riktigt spännande ska jag säga er!

Det är dig jag vill ha

Tisdag den 3/5-11

Godeftermiddag kära vänner! Hur står det till? Livet rullar på antar jag? Rullar på rätt gött(som norrlänning känner jag att jag måste variera mitt språk lite, så nu blev det göteborgska. Har ju till och med en trogen läsare där nere. Så detta tillägnar jag dig speciellt!). Trodde att jag igår skulle bli förkyld då mitt huvud hade värkt hela dagen, men än så länge ser det inte ut så. Känns riktigt bra!
Var igår ute och gick med Elmira, en långprommis med mycket prat. Alltid lika trevligt! Träffade även på Rebecka på hemvägen. Blev lite prat och försökte att ta igen det vi hade missat, men vi ska göra det på riktigt på lördag. Var ju evigheter sedan vi var med varandra sist!
Nu är jag hemkommen från en relativt lugn dag med skön lektioner. Hade dessutom besök av små åttor som var sugna på naturvetenskapsprogrammet. Kemilektionen blev fylld med skratt då våran lärare pratade om att bli "tagen bakifrån av en nekluofil jon". En kemilektion som faktiskt förlängde livet en aning. Känns skönt!
Så här kan annars en kemilektion se ut med en hårt arbetande Elin vid min sida och en aningen slut Jonathan längre bort.

Fly on the wings of love


It's like I don't know you anymore

Måndag den 2/5-11

Nu är jag @ home efter en väldigt lång och dryg dag. Hade kemi, Nk och sedan samhälls före lunch. Vi hade ett sk. "kongressmöte" på SH där vi var länder samt organisationer och grupper. Handlade om Libyen konflikten. Jag var då med Elin och Fredy och vi representerade Kina där vi framförde det vi ville säga med l där det skulle vara r. Så det blev något liknande med "Vi komma flån Kina och vi vill hjälpa Aflika med delas ploblem så att de kan få..".
Därefter hade vi Matte, fysik och tyska. Matten rullade på som vanligt, på fysiken började vi med något nytt som jag faktiskt hängde med på fullt ut, därefter hade vi muntliga prov i tyska. Kan säga att det gick helt OK. Kändes inte superbra, men inte superdåligt heller. Så ett vanligt OK på den.
För övrigt började det snöa idag just före vi skulle gå till kaplan. Blev ett litet "hallelujah moment", fast..ne. Kan väl säga att jag och Elin såg ut som slickade katter då vi kom fram. Kändes ju kul. Varför lyckas jag för övrigt inte få några mellanrum mellan styckena? Är det jag som suger på att använda Chrome eller?
Ikväll får vi se vad som händer. Mår inte särskilt bra just nu, så vad som händer ikväll återstår att se.

Livets magiska skatt

Är just hemkommen från Filip. Var länge sedan jag umgicks med pojken, så det var på tiden! Blev film, som det oftast blir. Vilket jag inte ser som något negativt! Snarare himla positivt! Såg denna kväll "Wall-e" och "Farce of the Pinguins". Den förstnämnda filmen har jag redan sett och den var minst lika bra som sist jag såg den. En riktig favorit! Den sistnämnda var dock..en aning konstig. Eller en aning, det är nog den konstigaste filmen jag någonsin sett. Inte för att den var helt kass, för det var den inte. Bara himla konstig. En film i alla fall jag bara kommer att se en gång.
Imorgon börjar skolan om och då lär det bli en dryg vecka. Inga studiebesök, inga lektioner som vi missar + de två labbarna på fredag. Så det är bara att le och ta emot. Kommande vecka börjar dessutom alla proven och plugget. Got to love it!

Valborgs 2011


You changed my life

Söndag den 1/5-11

Så är vi nu officiellt inne på maj, vilket innebär att Spotify nu har startat den "nya" tjänsen för oss med free eller open. Lyssnar och ser hur minutrarna sakta försvinner. 10 timmar med musik är inte mycket, det är verkligen ingenting. Inte för mig i alla fall. så för mig blir det att utnyttja youtube lite mer.
Gårkvällen blev verkligen lyckad med härligt folk, fint väder, allsång och allt annat som hör gemenskapen med vänner till. Tog massor av bilder också, så de kommer troligtvis upp på bloggen under dagen.
Sov i natt tio timmar drygt och det var riktigt underbart. Så förutom en lång sovmorgon har jag även hunnit plugga lite och tittat på Pochahontas som var på tv:n. En bra start på dagen så att säga!

RSS 2.0