I know that we can be so amazing

Torsdag den 29/9-11

Godkväll! Sitter här och njuter lite smått av mitt Spotify Unlimited. Är lite av en musikgalning, vilket märks då mina klasskamrater försöker att välkomna mig varmt på morgonen, men med två proppar i öronen + härlig musik bidrar till att jag inte hör ett dyfft(förutom det som spelas då..). Så att från den 1 Maj ha levat med 10 timmars musik i en månad?! Till att nu kunna lyssna på musik om och om igen utan reklamavbrott har gjort mitt liv en liten gnutta mer fantastiskt!
Hade idag två labbar som gick minst sagt bra. Jag och Elin är duktiga labbpartners då vi under biologilabben lyckades koka oss lite kött och potatis som vi sedan skulle dränka med väteperoxid för att se vad som hände. Potatisen var små bitar och köttet var njure, dvs. kanske inte någon direkt festmåltid. Men det gick finemang sooom även fysiklabben gjorde. Ja, ni läste rätt! det gick undan och vi fick fantastiska svar och det blev några riktigt fina labbrapporter = bra start på dagen. Därefter hade vi fysik, som gick helt OK. Slutade tio i ett, men gick inte från skolan förrän 15.15. Satt nämligen kvar på skolan och gjorde klar matteinlämningsuppgiften i drygt två timmar. Där jag, Caro, Carro, Linnea, Elin, Joel och Jonathan kämpade hårt för att bli klara. Kan säga att jag var en nanosekund för att ge upp x antal gånger, men det gick vägen. Så nu är det ur världen - för den här gången...
Hade även sång ikväll, vilket var lika trevligt som alltid. Repar lite för en konsert som kommer att vara i Ursviken inom en snar framtid, så det blir nog himla trevligt!

Hakuna Matata

Medan jag sitter i sängen och läser historia ligger denna buse bredvid mig och myser på. Som en riktig livsnjutare! Hakuna Matata - Inga bekymmer!

Myggbett som svider med gyllene tider

Onsdag den 28/9-11

Godkväll! Hur står det till denna lite småkyliga kväll? Själv är jag, lite slut, men inte sådär supermycket. Har nog kvar tillräckligt med energi för att orka med resterande dagar av skolan. Ser fram emot helgen, som lär bli toppen. Så varför deppa?
Denna dag har väl i stora drag varit rätt innehållsrik med en och en halv timmas historia som början, för att sedan övergå till kemi. Lunch efter det och sedan matte. Slutade dvs halv två, vilket inte satt helt fel! Gjorde några ärenden och blev bemött av en äldre tant som jag tror hatade sitt jobb. Otålig som få och väldigt arrogant. Vilket gjorde mitt annars rätt glada humör en aning sämre, men jag fick det jag ville ha avklarat gjort. Så jag begav mig till e4:an för att umgås med Alle, Magnus, Pontus, Robert och Linnea. Blev lite skejt(dock inte för mig, har aldrig kommit i underfund med skateboardar) och kortspel. Därefter kom även Jonte, Johan och Arvid samt Hjalle för lite rep. Mitt första rep någonsin i mitt artonåriga liv och det gick väl helt OK!
Tog sedan bussen hem och har sedan dess suttit med en matteinlämningsuppgift som är...rätt svår om jag ska uttrycka mig rätt. Blir att sitta kvar efter skolan imorgon med några brudar för att göra klar den så att den kan bli inlämnad!
NU ska jag bege mig mot sängen för att få mig lite sömn, som vanligt. Känns som att dagarna börjar bli rätt enformliga faktiskt, men det funkar ju det med!

I just haven't met you yet

Tisdag 27/9-11

Godkväll! Sitter här och är nu klar med psykologin. Känns som att jag alltid skriver om denna psykologi, men det beror delvis på att vi ALLTID har läxa i psykologi. Jag har skrivit två meningar och nämnt ämnet tre gånger, känns inte superbra. Hur som helst är jag nu klar med uppgiften, vilket betyder att jag kan bocka av det! Nu ska jag sätta mig med historian. På fredag är det nämligen ett omvänt prov, dvs. vi ska skriva ett prov med G, VG och MVG frågor. Kan bli spännande i och med att jag aldrig har gjort ett sådant prov tidigare, men för att kunna göra ett sådant prov gäller det att vara påläst!
Dagen har rullat på rätt segt. Hade sovmorgon till 12.25, men befann mig på skolan 9.15. Nu undrar ni säkert om jag slog i huvudet då jag sov och svaret är nej. Är man naturare så är man och då befinner man sig så tidigt på skolan för att kunna göra bort en matteinlämningsuppgift som är tills fredag. Hur tror ni det gick med den? Rätt dåligt skulle jag vilja säga. För stunden ville jag bränna upp böckerna, men det får vänta till efter jul! Därefter hade vi svenska och matte. En inte så jättevärd skoldag, men den funkade helt klart!
När jag sedan kom hem blev det att fort proppa mat för att sedan fara ut och övningsköra. Så under drygt en och en halv timma var jag och min far ute och körde.Kan säga att jag gick genom i princip allt man kunde göra, från att köra på landsväg till att göra fickparkeringar till att starta i uppförsbacke. Ja, listan kan bli lång, men ni förstår nog vad som menas med att övningsköra.
Kan säga att detta inte skulle sitta fel i magen. Kroppen är slut på energi. Så jag ska bege mig ner och koka mig en varm kopp te, mysa ner mig under en filt och läsa om sveriges stormaktstid!

Summertime in the city and everybody's havin' sex

Söndag den 25/9-11

Trots att jag inte har uppdaterat på mer än en dag, har ändå massor med folk varit inne. Besökarstatistiken har ökat med stora marginaler - hur kommer det sig? Kul att ni kikar in i alla fall och hoppas att ni finner något spännande här..!
Var som sagt på bio med Olivia igårkväll och såg "Crazy, Stupid, Love" som jag tycker var riktigt bra! Sådär småjobbig så att man blir generad för deras skull och nästan måste hålla händerna för ogonen för att man bara vill bort från deras incidenter. Kan säga att det blev så för mig och Olivia! Åkte sedan hem med 23.50 bussen. Bussen...ja nu är det inte alls länge kvar innan körkortet(förhoppningsvis) är i mina händer. Denna vecka blir det att tokköra med pappa då han på torsdag far till England. Blir man avundsjuk? JO EN ANING, men man kanske tar sig dit senare under livet!
Nu sitter jag och väntar på att Adam och Alle ska komma förbi. Blir en liten typ av filmkväll här då vi satsar på att se "Friends with Benefits". Hoppas att den är bra!

I'm gonna staaaaay

Fredag den 24/9-11

Fick ikväll besök av Sara, Linn, Viktor, Alle och Marcus. Mycket gemytligt med kladdkakebak, snack och "film". Var dock helt slut efter skolveckan, som ändå inte har varit sådär superjobbig, så jag var rätt seg under hela kvällen. Fick även beröm för min "berömda" kladdkaka, vilket denna gång kanske blev en aning misslyckad, men som sagt blev den godkänd av den stora fotografen Sara ;) Så det är något stort här!
Nu ska jag banne mig hoppa i säng! Imorgon blir det ut på en löptur, om vädret tillåter, sedan blir det in till stan för biomys! Gillas!
Bjuder på en repris på dessa två bilder. Ska ta tag i redigeringen nu på allvar, så att några fler bilder också kan komma upp på bloggen, men som ni har förståt går det rätt segt med det..

I am in misery, there ain't nobody who can comfort me

Torsdag den 22/9-11

Godkväll! Har just nu suttit med psykologin ett tag, samt gjort biologi och kemi. Känns som att det börjar komma igång nu. Har varit för slappt på senaste tiden, så snart kommer alla prov på samma gång och det känns som "vanligt" att gå natur. Dagen har gått fort med en sovmorgon till 9.40, dock med en och en halv timmas kemi som inte var särskilt intressant. Därefter lunch och efter det fysiklektion som gick förvånansvärt bra!
Efter det gjorde jag min plikt som myndig och införskaffade mig en internetdosa för att kunna betala räkningar via internet, ett VISA kort och lite annat smått och gott som kan vara bra nu när man är sk. "vuxen". Strosade sedan runt på stan en liten stund innan jag satt mig i frisörstolen och fixade till mitt barr till hår. Blev ingen större skillnad, liite kortare, men inte sådär fasligt mycket.
Den finfina dosan som nu ligger nära datorn, tills den behövs!

So come and play with me

Tamron 28-75mm/2.8

Maybe I will make you feel that good tonight

Tisdag den 20/9-11

Godkväll! Var ett rätt flummigt inlägg jag skrev igår, varför det blev så var väl för att jag helt enkelt inte hade hjärta till att inte skriva ett inlägg, men sedan var så pass stressad så att jag inte kunde skriva det mer utförligt än så. Så jag ber för miljonte gången om ursäkt.
Varför det nu blev så stressigt för lilla mig igår var helt enkelt för att jag gjorde psykologin direkt jag kom hem, sedan blev det ut och gå med Elmira itll ungefär halv tio -> duschen och sedan platta håret då några i klassen ville att jag skulle göra det. Dock har jag så pass lockigt hår, så det tar ett bra tag att få det någorlunda platt. Så jag hade väl plattat halva håret då jag skrev inlägget.
Hur som helst blev tydligen mitt plattade hår en succé på skolan. Jag fick många komplimanger, men också många blickar före de ens kände igen mig. Jag blir tydligen igenkänd på mitt hår på skolan, så det blir ju en aning annars då man plattar det. Jag valde dock fel dag.. Det regnade nämligen ute, men jag tänkte att ett paraply skulle räcka. NJA, jag vill inte påstå det direkt. När jag kom fram till skolan hade små lockar kommit fram, så det var inte längre platt utan mer vågigt. Mission failed. Var i alla fall en rätt lugn dag där vi även började med projektarbetet - Baldershowen. Tror att det kan bli riktigt riktigt bra!

Ikväll har jag suttit med en utav mina bästa vänner - körkortsboken. Gjort faser hemifrån så nu är jag rent utav spyless, men det är inte alls länge kvar nu. Så det är bara att hålla ut helt enkelt!

Hold your head up high

Måndag den 19/9-11

Jag säger bara så här:
1. Har man lovat klassen att platta håret - börja i GOD tid!
2. Ha en fullt fungerande plattång som inte stänger av sig själv hela tiden.
3. Känn dig någorlunda pigg, annars kan du få en hel del brännmärken på händerna.
4. Ha inte bråttom heller, då kan håret åka med plattången för långt och hamna på golvet.
Med detta säger jag godnatt för idag!

Pictures of last night ended up online

Söndag den 18/9-11

Sitter här och flåsar likt ett djur. Klockan gick snabbt ikväll hos Alle där jag, han och Simon såg på film - Hur många lingon finns det i världen. En riktigt riktigt fin film som jag verkligen gillar! Blev sedan lite prat med Adam då tiden rusade iväg ÄNNU mer, så jag cyklade hem likt en dåre medan jag blev jagad av honom, Alle och Simon med bil. Kände mig en aning hurtig som cyklade, men nog hade jag lika gärna kunna åkt bil.
Har inte alls gjort särskilt mycket idag egentligen, skrivit klar min psykologi och lämnat in den. Sedan varit med grabbarna som jag skrev om tidigare. Gårdagen spenderade jag som sagt med Linn på kvällen där vi såg film(det vi är bäst på!) vilket var riktigt mysigt :)

Nu ska jag hoppa i säng, imorgon är det skola och jag går fulldag.. Kändes inte så fruktansvärt roligt, men det får funka helt enkelt!

När du strippar och klär av dig är det samma grej

Lördag den 17/9-11

September har en tendens att vara en månad då många fyller år. Idag fyller en utav mina fina vänner år, nämligen Olivia! Gratulationer till dig bruden!
Elmira sov över hos mig denna natt, vilket var mycket gemytligt! Låg och pratade till tio över ett tills vi ansåg att vi kanske skulle få oss lite sömn. Därefter gjorde vi senare under dagen varma mackor, vilket satt bra i magen! En liten stund efter att Elmira hade farit for jag ut på min första löptur på mer än tre veckor - och det kändes. Tog en kortare runda i och med att jag inte ville sätta igång förkylningen. När jag sedan kom in igen gjorde jag lite fys och hoppade in i duschen. Nyduschad och en aningen fräschare gjorde jag klar psykologin. Så denna dag har varit väldigt väldigt bra och den fortsätter på samma sätt. Beger mig nämligen till Linn för lite filmmys, toppen!
Har även idag bokat in en klipptid. Senast jag klippte mig var den 10/5 detta år, så ni kan ju gissa på att mitt hår numera liknar en stor och tovig enbuske. På tal om enbuske så hette även min lärare under mellanstadietiden Enbuske i efternamn, om ni nu ville veta det? Har även fått mig lite kontakt med en lokala tidningen här i Skellefteå(om det nu är några från andra ställen än Skellefteå som läser min blogg), dvs Norran. Kommer inte berätta vad detta nu innebär utan det kommer väl senare i framtiden. Lite nyfikna blev ni nu va?
Bjuder på denna väldigt gamla bild på mig, eller ja, den är väl kring åtta månader gammal?

Amy Winehouse - Back to Black

En liten hyllning till Amy Winehouse, en fantastisk röst som nu bara finns i gamla klipp. Hon hamnade bland de kändisarna som dog vid 27 års ålder. Vila i frid!

Girlsnight

Fredag den 16/9-11

Godkväll! Hur är det med er? Med mig är det...rätt bra ändå. Har nyss haft besök av några riktigt härliga brudar, men jag har en kvar för mig själv hihi. Nämen några fina tjejer från min klass kom förbi mig ikväll för lite middag, efterrätt och filmmys. Sannerligen gemytligt och bra! Perfekt början på helgen helt enkelt! :)
Gillar er brudar!

Det finns så vackra bilder inom mig

Onsdag den 14/9-11

Godkväll! Är nyss hemkommen efter en minst sagt blöt prommis med Elmira och hennes kille Martin, som i och för sig bara följde med första halvtimman av prommisen. Hur som helst var det riktigt trevligt och mysigt med tanke på att man bara hade paraplyet som skydd mot det annars piskande regnet.
Idag har skolan funkat finfint. Inte hänt sådär superduper mycket, motför vad som hände igår. Det var nämligen så att vi hade en osedvanligt lång lunch och som den naturare man är så är man ju inte så värst praktisk av sig, mestadels teoretisk. Så när vi är på väg mot skåpen märker vi att det står en slags vagn som har en stor platta längst ned. Tänk er att den rymmer MASSOR med lådor ovanpå sig utan att den blir gigantiskt hög. Den stod där så otroligt ensam, så Elmira fick den brilljanta idén om att ta den och köra runt på skolan. Sagt och gjort så tog jag tag i styrningen, dvs. den som skjutsade, med Elmira, Elin och Ramona på flaket. Vi for runt på skolan likt galningar, upp och ner för hissar och såg väl en aning töntiga och störda ut, men går man trean så gör man och då får man bjuda på det helt enkelt!
Efter kanske en halvtimmas flängande runt på Balder fick vi den smarta idén att ta hissen ner till källaren där ingen annars brukar vara(rätt kusligt ställe ändå). Vi började köra, men vände tillbaka vid en återvändsgränd. Då ser vi i slutet av korridoren att vaktmästaren och en lärare står med armarna i kors och väntar på oss. Med snopna ansikten for vi sakta fram och det kändes som att det tog evigheter.. Turligt nog hade de överseende med att vi först och främst gick natur, men också för att vi var treor. Så vi fick glatt ta oss ett varv till innan lektionen skulle börja och vaktis ville ha flaket tillbaka. En minst sagt spännande dag på natur!
Nu ska jag så smått hoppa ner i sängen och försöka att få mig någon slags sömn. Imorgon är det nämligen dags för halken och jag är..förvånansvärt lugn, men det lär nog komma imorgon då jag kör dit bort. Håll tummarna för att jag inte dör där borta!
Jag bjuder på denna minst sagt fagra bild i och med att uppdateringen har varit så kass..

This is the way it has to be

Måndag den 12/9-11

Jag vill börja med att tillägna min älskade farmor som idag fyller hela 88 år! Det är inte illa pinkat och hon är frisk och kry som en nötkärna. En riktig kämpe är vad hon är!
Uppdateringen pratade vi om ja.. I torsdags fyllde jag år. Ja, då var min stora dag då lilla jag fyllde arton. Då lilla jag blev myndig och..vuxen? Jag kan väl inte direkt kalla mig vuxen på något sätt och vis, men genom min tre veckor långa hosta som håller mig vaken på nätterna, får jag en känsla av att jag är äldre. Låter som en gammal gubbe rent utav, som jag hemskt gärna vill ska försvinna snart. Annars då? Jo, jag hade en fantastisk födelsedag med nära och kära som gratulerade, underbara presenter och vänner. Kunde nog inte blivit bättre :)

Därefter for vi till mormor och morfar dagen efter och stannade över helgen. Mycket angenämnt med brödbak, mysiga kvällar med levande ljus och kortspel och annat. En riktigt bra början på det sk. "vuxenlivet". Det där med att gå ut första gången efter myndighetsdagen får vänta. Om inte annat blir det till helgen, annars får vi se vad som händer. Kanske kommer några brudar förbi mig på kvällen för lite mys framför en film eller så.
När vi ändå pratar om vuxenlivet måste jag meddela er att jag nu har bokat.........halken. Ni trodde det var uppkörningen va? Nja, kanske inte.. Hur som helst är jag riktigt peppad på det, omän jag är en aning nervös. Jag är väl ingen racerförare då det kommer till bilkörandet. Tar det lugnt och harmoniskt och njuter av utsikten, men nu ska man ut på vägarna och slira som bara den. Folk säger att det är fantastiskt roligt, så jag får hoppas att jag har samma uppfattning.
Sedan var det det där om presenterna. Jag tänker inte skriva upp varenda sak jag fick i present då jag anser att ni inte har någonting med det att göra. Men en sak måste jag nämna och det är denna nedan...
..av min kusin. Vad ska jag säga? Jag är förälskad, totalt förälskad! Det är den mest fantastiska lukt jag känt i hela mitt liv(förutom killparfymer, de är ännu mer fantastiska). Jag önskar att jag hade ett helt lager av denna underbara kräm som får mina näsborrar att sjunga hallelujah i kör. Oj oj säger jag bara, oj oj...

Livin' in a world without you

Söndag den 11/9-11

Fin uppdatering osv. Fyllde år i torsdags, så hädanefter kan ni kalla mig myndig. Känner mig inte på något sätt vuxen, men det kan nog bero på att jag inte har utfört några direkta handlingar som tyder på att jag är vuxen. Ska dock till banken och fixa några ärenden, samt försöka att göra bort halken i veckan så att jag är redo att köra upp. Ska försöka att bättra mig, men nu är det sängen som väntar!

Dag 1; Del 2

..så efter ytterligare några timmars bussfärd var vi framme i Arjeplog. Där besökte vi ett sannerligen välkänt museum kallat "Silvermuseét" där det fanns smycken från förr och hade temat "Same". Dvs. samernas smycken, kläder och alldagliga saker och ting de fann viktiga. Därefter gick jag och Johanna runt i byn och kollade. Fastnade då för den fantastiskt vacka, rosa kyrkan. Otroligt liten, men ack så vacker. När klockan sedan var fyra hoppade vi åter igen in i bussen för att fortsätta till dagens slutmål - Jäckvik!

If you have to kill me use a tommy gun baby

Måndag den 5/9-11

Så är en helt ny skolvecka igång och jag klagar inte sådär supermycket. Kanske för att vi inte riktigt har kommit igång än eller för att jag har varken engelska eller tyska nu som enligt mig och några andra var några utav de tyngsta ämnena då man ALLTID och då menar jag ALLTID fick läxor i diverse ämnen. Att mitt schema ändå är sådär helt OK är inte tokigt heller.
Började dagen med Psykologi A. I och med att vi var borta hela förra veckan ligger vi nu efter fem timmar i arbetstid, vilket är rätt mycket. Så ikväll blir det jag och psykologin som hänger tillsammans. Efter det hade vi ett gigantiskt hål och det blev ännu större då vi fick sluta 45 minuter tidigare från psk. Så vi strosade runt, pratade med folk och hade det allmänt gemytligt. Åt oss en liten matbit i form av dagens lunch - potatisburgare! Hade efter det svenska där vi började med Realismen/Naturalismen där vi även fick låna en bok. Har ingen aning om vad den heter, men den skulle tydligen handla om mord och sådant spännande. Efter det biologi och efter det matte. Rusade sedan som en ilande vind iväg för att hinna med bussen på fem minuter. Träffade på Ville så vi rusade tillsammans, men sedan fick vi ett samtal av en viss Adam som tänkte skjutsa oss hem. Kul att man har fina kontakter alltså! :D
Nu ska jag sätta mig med psykologins värld och hoppas på att jag kanske blir klar redan ikväll?

Dag 1; Del 1

Så vi började denna fantastiska resa på måndagen. Klockan 8.30 brummade bussen iväg och vi var spända över vad som väntade oss. Efter kanske 40 minuter var vi framme vid boliden där vi stannade för att lyssna på en geolog, en fysolog och en gruvdesigner. En danska, en svensk och en australiensare(?). Var minst sagt spännande med tanke på att man inte riktigt förstod vad de pratade om.
Därefter hoppade vi in i bussen igen för att vid nästa busstopp stanna i Arvidsjaur för att kolla på lappbyn som finns där, äta lunch och göra oss lite mindre rastlösa. Vilket syntes lite på Jonathans val av outfit. Kring ett hoppade vi åter igen in i bussen för att vid nästa stopp stanna i Arjeplog..

Din hemlighet stannar hos mig

Lördag den 3/9-11

Godkväll vänner! Hinner inte skriva något långt inlägg då jag strax ska kila över till Linn. Bilder från fjällresan kommer jag att lägga upp imorgon, i alla fall första delen. Kommer att göra en specifik kategori för bilderna också så att de i min klass kan kolla tillbaka utan att behöva leta bland mina andra bilder, vilket är till för er andra också. Ber som sagt om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men just nu är jag uppbokad upp till halsen!

And you find yourself thinkin' about the things we could have done

Fredag den 2/9-11

Mina läsare - jag är hemma! Helt slutkörd i kroppen, ögonlocken är tunga och jag känner ingen som helst energi för att göra någonting. Så jag hade tänkt skriva ett litet inlägg om fjällresan, som i sin tur var helt fantastisk. Men jag blev vålgästad av först Alle och sedan Ville efter ett tag, så det inlägget kommer imorgon. Nu borde jag egentligen sova, men som ni märker är jag vaken. Vanliga rutiner alltså!

RSS 2.0