Jul strålande jul

För några dagar sedan fick jag ett sådant sug att baka lussebullar. Ni vet, snön hade fallit, det var tända ljus inne och jag lyssnade på jullåtar. Vad kan inte få en att suckta efter lussebullar då? Så jag tog fram bagarskillsen och bakade familjen 47 lussebullar. Kan säga att några redan är uppätna och enligt mig blev de riktigt riktigt goda. Inte för att jag ska skryta, men ni vet, lussebullar är alltid gott!

Ni kanske inte visste detta om mig?

Jag tänkte skriva några punker över saker som ni kanske, möjligtvis, inte visste om mig. Kan ju vara trevligt att läsa en söndagkväll? So here we go!
  • Jag har utövat badminton. När jag var liten hade vi ett badmintonnät på baksidan där jag och min kompis Emelie ALLTID spelade under sena sommarkvällar. Jag kan säga att vi var ruskigt bra på det och under idrotten när vi hade badminton briljerade vi! Nog för att badminton i sig inte är en särskilt charmig sport...
  • Går alltid väldigt snabbt. Något som många utav mina vänner stör sig på är att jag går väldigt snabbt. Spelar ingen roll vad det gäller, jag går i regel alltid snabbt. Inte så att jag har bråttom, det bara är så. Detta har inte uppskattats när vissa har stukat fötterna och dylikt. Blivit lite utskälld sådär.
  • Är tidspessimist. Jag får för mig att saker tar längre tid än vad de tar. Är det två timmar kvar innan jag ska bli upphämtad av någon t.ex. och jag ska hinna att duscha samt fixa till mig, kan jag bli stressad över att jag inte ska hinna. Sedan sitter jag där, redo att fara, en timma senare. Dock är det kanske bättre än att vara tidsoptimist...
  • Är inte särskilt "tjejig" av mig. Jag har ofta hjälpt pappa med diverse saker, byta däck, bygga und so weiter. Ni vet, get dirty and stuff. Även att jag inte "lever för skor" eller ska köpa ett nytt plagg varje dag.Har sedan kört skoter sedan jag kunde gå och alltid byggt snögrottor med gatans boys. Är dessutom sjukt dålig på att sminka mig mer än mascara, concealer och ögonbrynspenna. Blir det mer avancerande saker än så är jag körd. Samma sak med att fixa håret.
  • Har aldrig brytit ett ben i kroppen. DOCK har jag stukat fingrarna miljoner gånger under min målvakts"karriär". Mina fingrar såg dagligen ut som blågröna bananer och ibland var det svårt att skriva för att de var så uppsvällda. Kan nog vara därför mina fingrar nu ser ut som de gör samt går att böja på åt alla olika håll och kanter.
  • Var väldigt rund som barn. Kan väl kort och gott förklaras som att mina föräldrar älskade att ge mig mat och göda upp mig. Finns en bild på mig när jag går i femman. Kan säga att mina kurvor inte låg på rätt ställen så att säga. Magen stod ut och så gjorde även rumpan. Inte nog med det så står jag och bakar jordgubbspaj. En fantastisk bild - verkligen.
En inte så fantastisk bild på mig, men ja. Ni får leva med den. Tänkte att jag skulle ta en ganska ny bild på mig själv och då fick denna bli...den bilden?

Boyce Avenue

Ett band jag har börjat lyssna på väldigt mycket är Boyce Avenue. Är det något som får mig på fall så är det killar som spelar gitarr. Som James Morrison t.e.x. De gör covers på kända låtar, men akustiskt och jag kan inget annat än att älska det. Hans röst är så sjukt skön med lite rasp. Så är ni suckers för killar som spelar gitarr - då ska ni lyssna på dem!

241012

Hallå!
En ledig dag som har varit väldigt produktiv. Far och jag for till stugan och påtade på lite, göra den klar inför vintern. Därefter begav vi oss in till stan för att göra lite ärenden där jag fick jobbet att vara stylist. Så ett par supersnygga jeans och en varmare tröja fick åka med pappa hem och han var mer än nöjd. Jag gjorde lite nödvändiga inköp också, bl.a. inför halloween och dylikt. Kan säga att den outfiten jag la ut tidigare inte är något jag ska ha på mig. Så detta kommer att bli en överraskning för er!
 
Nu ska jag sätta mig och plugga lite. Känns riktigt konstigt att göra det då jag inte har pluggat sedan maj? Men nu ska jag sätta mig ner och plugga in lite mediciner och dylikt. Min chéf ringde nämligen igår och tyckte att jag har jobbat på så bra så att jag ska få delegering. För er som inte vet vad det innebär betyder det att man har tillåtelse att bl.a. ge ut medicin till brukarna samt behandla till exempel diabetes. Jag har aldrig haft delegering tidigare, så detta ska bli spännande och jag har ingen aning om hur man pluggar inför ett sådant prov. Så det är bara att sätta sig och läsa. Provet på den ena delen är på måndag, så det är inte särskilt länge kvar. Dags att aktivera min naturarhjärna och lära mig saker!
 
Typ sådär konfunderad lär jag se ut när jag sätter mig med häftet. Glömde kanske bort att skriva att häftet är på 26 sidor? Jo, så är fallet och jag känner peppen...

Frosten kommer och knackar på


221012

Godmorgon! Känns jättekonstigt att vara uppe denna tid, nog för att jag brukar försöka att gå upp i hyffsat bra tid när jag är ledig. Men jag har varit uppe sedan 5.50. Så att klockan bara är sjugo över nio känns konstigt. Är relativt slut efter ett 21 timmarspass, men det är bra med pengar och jag har umgåtts med mina härliga brukare. En konversation mellan mig och en boende av manligt kön:

Han - Jag borde sparka alla ordinarie som jobbar här!
Jag - Varför?
Han - Behöver lite ungt och fräscht.
Jag - Jaha, som vadå tänkte du?
Han - Hade jag fått bestämma hade du jobbat här på heltid!
Jag - Haha, men tack X. Vad snäll du är!
Han - Ja, du är ju trots allt snyggmadde!
Jag - Haha, du säger det?
Han - Ja, tänk om alla var lika snygga som dig? Då hade det varit mycket roligare att bo här!
Jag - Du är allt bra charmig du, X!
 
Kan ju säga att man blir måttligt glad av att jobba där jag jobbar. Verkligen, verkligen kul! ;)

All those cozy moments


Converse in the autumn

Jag hänger med i strömmen och lägger upp en höstbild på mina converse och löv.

191012

Godkväll mina vänner!
Sitter här med min fina Emelie och väntar på att en film ska bli klar. Har suttit och gjort oss inte allt för graciösa i webcamen, men det bjuder vi inte på denna gång. Idag får ni se två fina bilder istället! Hoppas ni har en kanonkväll!
 
 
 
 

181012

Frågan jag ställer mig själv är varför det är så många som helt plöstligt har börjat kika in på min blogg? Den är ju verkligen inte intressant på något sätt. Så varför jag fortfarande skriver är en annan fråga jag ställer mig själv. Dock kan jag inte släppa min lilla bebis, som trots allt i februari blir hela fem år gammal! Är så sjukt kul att kolla tillbaka i arkivet och se hur jag har utvecklats med min svenska(huvva vilket språk jag hade i början...), men även gällande utseende och insidan. Jag minns mig själv så bra när jag satt och skrev vissa inlägg och hur mycket jag har vuxit till mig. Önskar ibland att jag kunde gå tillbaka till mig själv och säga "Madde, ta det lugnt, gymnasiet kommer att gå kanonbra!" eller "Lägg inte ner energi på en idiot, du är bara 15 bast, det finns bättre killar!".
 
Så vad har denna dag bjudit på? Jo, jag har varit ut på en powerwalk under förmiddagen samt börjat träna styrka igen. Hade ju ett il i våras där jag tränade minst tre dagar i veckan - bara styrka. Ovan som jag var tränade jag mycket och åt ännu mer. Jag var inte ute efter att bli en bodybuilder direkt, mer för att bli fastare. Så jag fick avsluta det. Men nu ska jag börja om igen och denna gång ska det gå bättre! :)
 
Hoppas allt är kanonbra med er!♥

Halloweenklädsel

Den stora snackisen just nu är Halloween som rätt snabbt kommer i och med att veckorna bara rusar framåt och jag är inte sen med att hänga med i svängarna. Satt och kikade lite när jag helt plötsligt hittar en bild på mig själv iklädd grottkvinnokläder? Ja ni ser ju bilden till vänster...
 
Jag vet inte när den är tagen och vem som har tagit den och vars det är heller för den delen. Men det kanske är så här jag kommer att se ut under firandet? Mina vänner tycker i alla fall att jag skulle passa väldigt bra i denna(läs att de tycker att mitt hår passar väldigt bra i detta sammanhang.).
 
På tal om hår, när jag ändå är i farten. Om någon skulle passa bra i denna utklädnad är det ju Ramona. Du och din lejonman skulle passa som handen i handsken!
 
 
 

To the beat of my own guitar

Två olika bilder på min älskade gitarr som under en längre tid har legat på sidan och varit utan mörka E och A strängarna. Men så satt jag och pillrade på i torsdags och nu har den sex nya, fräscha strängar och jag kan bara säga att mina fingrar är helt döda - but I like it!

121012

Har hängt med mina brüdz en kväll som denna med massor av prat om allt mellan himmel och jord. Att jag har så fantastiska vänner är helt tokigt och inte bara de jag umgicks med ikväll. Jag är lyckligt lottad som har sådana underbara vänner som stöttar i de jobbigaste situationerna. Finns inte ord att beskriva, men tack i alla fall!♥
 
Nu ska jag strax hoppa i säng. Har ett 10½ timmas pass framför mig imorgon från 10.00 till 20.30. Är lagomt taggad, men jag älskar verkligen mitt jobb så jag klagar inte. Kommer att gå fort känns det som!
 
 

Nikon D7000 + Nikon AF-S 50/1.8 G

I mer än ett år har jag trånar efter denna kamera. Denna kamera som ständigt finns i mina tankar och liksom infekterar min hjärna med åtrå och lust. Jag har väntat, sparat och ibland gråtit mig till sömns(egentligen inte, men det låter mer dramatiskt då) för denna kamera. Satt inne senast idag och var så nära på att beställa den och ett objektiv till min samling.
 
Det är alltså Nikon D7000 som jag pratar om och som jag har nämnt många gånger i bloggen samt ett 50mm objektiv. Jag har inte använt mig av fasta brännviddar tidigare och känner att både detta objektiv och kamera skulle bli en stor utmaning för mig, vilket jag hemskt gärna vill också. Men som ni ser så är utgiften för dessa två perfektioner rätt hög för någon som inte har ett heltidsjobb. Jag har pengar, det har jag, men det skulle svida såå hårt i plånboken. Samtidigt skulle jag få lugn och ro i mitt sinne samt en sängkompis. De skulle aldrig lämna min sida - trust me!

101012

Jag tror det kommer att ta ett bra tag innan jag vänjer mig vid att sova jour. Senast igårkväll var det en som var nära på att spy för att han mådde så illa och de som känner mig vet att jag bokstavligen HATAR att spy och folk som spyr runt om mig. Att då ligga där och försöka att sova, i hopp om att han inte spyr ner hela toaletten, var väldigt svårt. Tankarna bara flög runt, så det kanske blev max två hela timmars sömn. Som tur var spydde han inte, han hade tydligen bara en svår magkatarr(som folk tydligen inte kunde berätta för mig?). Så när jag kom hem kring kvart över nio däckade jag i sängen. Ni kan nog tänka er att jag var helt död efter ett 17 timmars pass.
 
Bara för att göra inlägget lite mer intressant så kan jag visa en bild på väskan som levt med mig i år och dagar. Den börjar vara en aning sliten, men är väl använd från gamla träningar och cuper. Du har varit mig trogen i så många år och detta börjar gå till sitt slut, men även den dagen ska komma. Och ja, jag tar farväl av en väska på bloggen.

Say something now


081012

Jag måste börja med att tacka er alla för era fantastiska kommentarer på bilden jag la upp på mig själv! Jag förklarade där att jag inte är så bekväm i att lägga upp bilder på mig själv, men det värmde rakt in i hjärtegropen av de fina kommentarerna. Såväl de anonyma som de icke så anonyma. Det får, i alla fall mig, att vilja fortsätta att i alla fall försöka ta fler självporträtt! Eller mer att våga publicera dem. Tack åter igen!♥
 
Sitter här nu och är rätt slut. Jobbade min första journatt inatt och jag låg likt en örn och lyssnade efter minsta ljud, liksom på helspänn. Vilket kanske inte är det mest ultimata då det resulterade i några få timmars sömn. Ska nog gå bättre imorgon då jag också jobbar jour. Hoppas allt är bra med er och att ni inte blir allt för deprimerade av höstvädret. Man blir verkligen dåsig och slö!
 
 

071012

Helgen har gått fort och nu är det söndag. Har haft en superfin helg med bio och en massa mys med goa människor! Nu sitter jag och försöker att tagga till inför jobb. Har min första journatt inatt och jag är en aning nervös. "Vad ska jag tänka på? Hur ska jag göra? När ska brukarna vakna?" Massor med tankar som kryllar uppe i hårfästet på mig, men detta kommer att gå bra. Har man den inställningen så kan man i alla fall inbilla sig att det går bra.
 
Hoppas allt är kanoners med er!♥

041012

Idag är det kanelbullens idag och till min stora ära får jag besök av Emelie och Ville för en filmkväll. Regnet faller utanför fönstret och vad är då inte bättre än att se film hela kvällen? På toppen utav det hade jag tänkt slå till stort med en kanelbulle åt oss var. Kan inte gå fel!
 
Jag har för övrigt fått mina två första journätter inbokade. Jobbar mig sakta och säkert uppåt och det känns bra. Ett riktigt bra jobb är vad jag har! :)

Autumn why are you so beautiful?

Hösten är på intåg och jag älskar färgerna. Här har ni ett smakprov.

The 2nd Law

Sitter och lyssnar som en tok på The 2nd Law. Underbart album och jag kan inte sluta förvånas över deras höga kvalité och att de alltid överraskar. Albumet är annars är de tidigare, har inslag av dubstep och dylikt, men man hör ändå att det är Muse. De är speciella, fantastiska och helt enkelt...underbara!♥

RSS 2.0