310113

Hallå mina äpplen! Hur är läget med er? Med mig rullar det sakta, men säkert framåt. Har en dag som denna varit ledig och det kändes inget annat än bra. Jag har spenderat dagen med att tvätta och laga mat, precis som en riktig hemmafru. Synd att jag inte har mig någon man då. Får vara hemmafru till mina föräldrar helt enkelt!
 
Något som lös upp min annars så nedstämda vardag var att jag har fått garanterat sommarjobb där jag har jobbat mest under dessa månader. Kommer mest troligt att jobba hela sommaren, vilket i sig känns lite tråkigt, men man kommer ju att ha dagar lediga och nu kommer jag inte springvikariera, utan få en ordinaries heltid. Känns skönt då man kan planera liiite mer än vad man kan nu då jag blir inringd lite då och då.
 
Inte nog med det så har mitt hår blivit läängre och lääängre. Nog för att mitt hår växer som ogräs, men detta är bara på bredden och längden på det uppklippta. Inte på min "vanliga" längd, men det blir sakta, men säkert längre och det glädjer mig. Ska spara ut håret ända ner till rumpan så att jag kan sitta på det under kalla vinterdagar:)

Norrland


300113

Efter en natt med en aning lite sömn känner jag mig som en levande zombie. Inte nog med det så gick jag och en brukare och handlade idag i snöstormen. Jag hade alltså ingen mössa med mig, så jag ser ut som en levande pudelzombie. En mycket prekär syn!
 
Ikväll blir det att basta med några goa människor och sedan ska jag nog lägga mig i tid så att jag kan ta igen de timmar jag förlorade i sömn. Lyssnade ni förresten på låten jag la upp? Om inte...GÖR DET!
 
 

Passenger - Let her go

En låt som verkligen har fastnat är denna, Let her go med Passenger. Hans röst är väldigt speciell och jag brukar ha svårt för dessa typer av röster, men denna är ruskigt bra. En utav mina favoriter just nu!
 
 

280113

Hallå! Jag ber så mycket om ursäkt för min dåliga uppdatering. Vårt internet la av, så jag har inte kunnat vara inne. Bar kollat instagram och facebook på mobilen kanske en gång per dag så att man vet vad som händer ute i världen. Men nu är det tillbaka och man inser hur otroligt beroende man är över att ständigt vara uppkopplad. Inte bara för att vara inne på facebook eller dylikt, men kolla mailen, anmäla sig till jobberbjudanden och dylikt.
 
Nu är jag dock tillbaka, så ni behöver inte vara oroliga över mig längre!

230113

God förmiddag! Sitter här, mätt i magen och redo för dagen! Ett litet rim kom allt fram där. Hur som helst strålar verkligen solen ute och jag avundas de som är ute och kör skoter en dag som denna. Vi har inte fått fram skotern än pga jobb och dylikt, men på fredag ska jag och padre försöka att få fram den och förhoppningsvis kommer första turen att bli då. Längtar så vansinnigt mycket att jag knappt kan bärga mig. Saknar lukten </3
 
Har varit och gymmat nu på morgonen med Erica. När vi var klara och jag skulle gå till bussen såg jag 50 år äldre ut än vad jag är. Ryggen ömmade så som magen, så jag gick minst sagt krokigt fram. Måste varit en minst sagt vacker syn för Skellefteborna! Man ska ju bjuda på sig själv, typ. Ska snart ta och packa med mig lite mat för att sedan jobba eftermiddag ikväll, så som jag gjorde igårkväll också. Känns så skönt att inte behöva jobba jour, då det har varit de enda passen jag haft på senaste tiden mer eller mindre.
 
På återseende!

Photoshoot Emelie


Photoshoot Emelie

Winter Beauty
Nikon D7000/ Nikkor 50mm f./1.4 G

Bodrum 17-24 maj!

Någonting jag inte har berättat tidigare och som bestämdes förra veckan var att jag och min fina vän Julia i mitten av Maj kommer att fara utomlands till inget mindre än Bodrum! Nu kanske ni ställer er frågan "Vart tusan är Bodrum?!". Ja, den frågan ställde vi oss också när vi läste namnet. Den hamnstaden ligger nämligen i det ack så omtalade landet Turkiet, men är inte den största turistorten. Ska bli så otroligt roligt att få komma bort och framför allt fara utomlands. Verkar vara en historisk stad dessutom, så räkna med att kameran kommer att följa med. Tur att jag beställde ett 16GB minneskort. Lär bli rätt mycket bilder tagna kan jag lova!

Staugan

Här kommer några få bilder från när vi var i stugan och skottade tak. Solen låg verkligen på starkt, så det var svårt att kunna ta bra bilder. Speciellt nu när jag är så ovan med detta kraftpaket till kamera och objektiv. Har även här försökt att fokusera mer på landskapsbilder då jag är riktigt dålig på det. Dock blev jag riktigt nöjd med den bilden som jag har valt att ha som header på bloggen!

120113

Begav mig in till stan idag för att införskaffa diverse nödvändigheter. Så vad jag har köpt kan ni se nedan!
Så, nu hade jag väl tänkt kommentera mina inköp. Som ni vet har jag nu med allvar tagit tag i träningen och då måste man ju se ordentligt snygg ut på gymmet! Fast egentligen inte, förstår mig inte på dem som sminkar sig före de far till gymmet egentligen. Jag har aldrig fått uppfattningen av att gymmet är ett ställe man ska ragga på folk. Nog för att jag inte skulle tacka nej till någon kille från gymmet, hehe. Hur som helst så var jag i behov av nya kläder till gymmet samt handskar. 
 
Strosade sedan vidare i hopp om att hitta mig nästa del av boktriologin jag nu läser - och jag hittade den! Så nu blir det att tokläsa den med. Läste ut den förra boken på ca en vecka. Är ju dessutom massor med rea i butikerna nu, så jag hittade mig ett par snygga skor för 350 istället för 700, så ett riktigt kap!
 
Sist och även minst var nya hörlurar. Jag köpte mig ett nytt par för kanske tre veckor sedan, men de lyckades jag såklart slarva bort. Så tredje gången gillt(då mitt första par bara slutade fungera?) får jag gå efter!
 
Nu ska jag ta och göra mig klar för ikväll då det vankas 20-årsfest för Lisa. Kommer nog bli himla bra!

Fifty shades of grey

En utav julklapparna jag fick under julafton var boken "Fifty shades of grey" fast översatt till svenska. En bok som jag verkligen fastnade i och då menar jag VERKLIGEN. Jag kan förstå varför denna bok har blivit omtyckt av kvinnor från 40 och uppåt. Dock är det väl inte bara de sensuella delarna som är de bästa, men också för sättet den är skriven på samt storyn. Den är ju väldigt annorlunda, i alla fall jämfört med vad jag brukar läsa för genrer. Så det är en bok jag verkligen kan rekommendera!
 

Årsresumé 2012 - Del 1

Januari

Första månaden på året och den fick en bra start med goa människor som jag firade in det nya året med. Satt upp mål för det kommande året som jag kan känna att jag har följt mer eller mindre. Träningen har under hösten gått riktigt bra, samt att ta hand om mina nära och kära och verkligen visa min uppskattning för de som finns i mitt liv. Jag började även min sista termin på gymnasiet. Kändes väldigt konstigt att börja planera inför MIN student.
Skidor var något som jag ofta höll på med(då jag inte pluggade förstås). Otroligt härligt och det är träning för hela kroppen. Något som jag ska komma igång med nu snart när de kör upp spåren här i Ursviken! Min älskade farmor fick även en "tiaattack" under denna månad. Fruktansvärt jobbigt och ledsamt. 
 
Februari

Jag började en kurs på gymnasiet som hette Etik och Livskunskap, en väldigt intressant kurs! Fortsatte även att plugga som en tok, samtidigt som vi hade projektarbetet som tog upp mycket tid med rep på fritiden och dylikt. Det var mycket som hände i skolan. Vi skulle ner till Stockholm på en sista resa ihop, så vissa valde att sälja lite kakor för att tjäna ihop pengar till resan. Jag bakade då kring 30-40 kladdkakor. Var rätt less på det senare...

Min älskade farmor gick även bort denna månad. Att en så nära släking tas bort från en så pass snabbt som hon var otroligt jobbigt. Jag valde dock att sjunga på hennes begravning, då hon älskade att jag sjöng. Det fick helt enkelt vara mitt farväl av henne. Väldigt tungt, men det kändes så bra att få göra det för henne. Jag insåg även där hur många fantastiska människor jag har i min omgivning och är fortfarande lika tacksam för allt stöd jag fick under denna period!
 
Mars

Min första "nära döden"-upplevelse när jag höll på att krocka med en älg när jag skulle köra hem från stan. Valde att köra 80km/h istället för 90 pga det dåliga väglaget. Tackar min hjärna för det! Annars hade jag mest troligt varit mos. Var även på Boda Borg med några amerikanare. Min engelska är ju inte den mest fantastiska engelskan i världen, men de förstod vad jag sa. Som tur var, haha.
 
Vi spelade upp vårt projektarbete, dvs. avslutade något vi verkligen hade övat och övat på under flera dagar och dagar. Var så fruktansvärt skönt när det var över, samtidigt som det var en aning vemodigt att säga "hejdå" till alla. Vi hade en fin gemenskap, i alla fall vi musikare.
 
Fick även min studentmössa den månaden. Kändes så konstigt att se mitt eget namn på mössan.
 
April
 
Denna månad for jag till självaste huvudstaden där jag bara varit två gånger tidigare i mitt liv(om man inte räknar alla gånger då man ska mellanlanda då man ska utomlands eller dylikt). Var där med min fantastiska klass och hade det riktigt bra trots det usla vädret. Jag hade min största frågestund på bloggen. Tror aldrig jag har haft så många frågor att besvara, då min blogg inte är särskilt stor. For som vanligt upp till fjälls för att köra skoter med släkten och bara vila upp sig inför de sista kursproven innan examen. Började även gymma på hårt hemma.
 
Maj

Det var nu det började närma sig. Alla förberedelser inför balen och examen, samt plugg upp till näsan trots att nästan alla kurser var avslutade. Denna månad hände det inte alls särskilt mycket, ingenting som är intressant att skriva om. Vi hade avslutning med baldershowen, skaffade instagram och fotade min lillebror så att han skulle få sig en ny profilbild till facebook. Jag hittade även massor med bra musik!

 
Juni

Så var det dags för de slutgiltiga dagarna. Studentveckan var igång och vi tävlade mot den andra naturarklassen om vem som kunde klara flest uppdrag. Vad vinsten var har jag ingen aning om, men kul var det! Allt från att sola i rondelle
r till att kasta tårtor i folks ansikten till att fråga efter porrtidningar. Balen var sedan nästa intåg då jag gick med en utav mina bästa vänner - Ville! En dag jag sent kommer att glömma med dåligt väder(haha), men framför allt var kvällen något extra både på gott och ont. Hur som helst var det en riktigt riktigt bra kväll och det tack vare sällskapet!
 
Sedan var det dags för studenten och den blev väl
 inte riktigt heller som man hade tänkt sig med regn och rusk. Dock var stämningen riktigt bra och kvällen blev riktigt lyckad med tårar från glädje och sorg under förfesten med klassen. Därefter blev det utgång på verandan, vilket blev minst lika bra!

Jag fick mig även två sommarjobb, men resulterade i ett slutligen. Mitt första - riktiga, jobb! Sedan umgicks jag med mina fantastiska vänner, som alltid.

070113

Det ekar rätt dött här inne på bloggen och det beror en hel del på jobb. Dock har jag idag på min lediga dag varit och skottat av lite tak i stugan med pappa och lillebror. Kan säga att jag nu är helt död i kroppen. Gymmade på stenhårt med Erica under söndagen i en och en halv timma och att sedan stå och skotta av tak i två timmar gjorde att varenda muskel i min kropp skrek och inte nog med det så ska jag gå till Alexander ikväll. Nog för att det kanske är...två km? Men jag lär ju däcka ikväll. 
 
Jag har tagit så otroligt mycket bilder på senaste tiden(konstigt?). Så jag ska försöka att sätta mig och sålla bort skräp och sedan lägga in några vettiga bilder här! Är så spännande med en ny kamera :D

040113

God förmiddag på er! Hur rullar det på för er? Med mig är det bara bra! Jag sov bokstavligt talat med kameran igår(fast egentligen inte, vågade inte om den skulle gått sönder hehe...). Hur som helst har den suttit fast i mina händer under både gårkvällen och nu under förmiddagen. Sov dessutom drygt tio timmar i natt. Är så sinnessjukt trött nu för tiden, men jag lyckades kämpa mig upp för att gymma och nu är jag redo för att bege mig mot jobbet. Jobbar till 11 imorgon, så lite extra sömn satt inte helt fel!
 
 

Nikon D7000 och Nikkor 50mm f./1.4 G

Om det är några som är snabba på att leverera så är det Cyberphoto! Jag skickade beställningen i lördags och iom alla röda dagar trodde jag att jag KANSKE skulle få det imorgon, men idag kom aviet och jag bokstavligt talat sprang(läs: körde bil som en tok) till ICA för att hämta ut paketet. Skyndade mig i samma fart hemåt och har spenderat hela kvällen med min älskling. Har här tre bilder att bjuda på. De är ju inte särskilt genomtänkta, men bara som smakprov. Jag beställde ju dessutom ett nytt objektiv, som självklart är lika mycket min älskling!
 
Dessa bilder visar ju dock ingenting om vad varken kameran eller objektivet går för. Men det kommer väl så småningom ;)

RSS 2.0