London 2013 - Del två

Jag hade alltså tänkt dela upp detta i antalet dagar vi var där. Men jag tog så fruktansvärt många bilder så det går då på tok inte för sig. Hur många delar det blir får vi se helt enkelt. Här är del två i alla fall!
 
Här börjar starten på andra och riktiga dagen i London. Vi hade skaffat oss en karta samt satt ut de huvudsakliga målen vi skulle till under dagen. Här var vi på väg till Buckingham Palace. I denna korsning tappade vi bort oss, men lika snabbt hittade vi rätt igen.
 
Vi hade tänkt ta massor med olika turistposer över allt i London, det blev dock inte fullt så många. Ni har några att vänta er i alla fall. Här poserar Linn med en brandpost. Vad som hände efter denna bild blev tagen mellan dessa två är inte till för små barn. Skämt åsido, inget hände tyvärr...
 
En sak vi la märke till med London var att vissa hus verkligen inte hörde hemma på vissa ställen. Som detta hus. Riktigt missplacerat mitt i London kring massor av nya och moderna byggnader.
 
Vi la även märke till massor av snygga portar hem till folk. Har för mig att denna port var bara till en familj. Ska skaffa mig en sådan port när jag blir äldre.
 
Så var vi framme vid vårt mål nummer ett. Detta är Victoria Memorial place. Ligger alltså mitt emot Buckingham Palace. Som ni ser var vi inte ensamma om att besöka detta omtalade ställe. Klockan var kring tio på morgonen här, så folk är minsann inte morgontrötta.
 
Den vackra byggnaden som folk köade som tokar till. Vilket jag kan förstå. Vem vill inte ta kort med de vakterna utanför med sina ståtliga hattar?
 
Mitt i allt hör vi en kraftig mansröst som skriker och gapar. Ja, då är det män som kommer på sina ståtliga, svarta hästar och strosar framåt.
 
Här står jag och funderar lite om huruvida stor Green Park, som ligger bredvid BP, är. Inte fullt lika stor som Hyde Park, men tillräckligt stor för att man skulle känna sig som en myra i Stockholm ungefär.
 
Även Linn funderade en aning. Som ni ser bär hon kartan som gjorde så att vi inte tappade bort oss. Den var vår räddare i nöden när vi kände oss som mest ensamma och bortkommna.
 
Här är en gubbe och gumma som kände för att vara med på min blogg. Javisst sa jag! Som ni kan se var träden inte lika stora som gubben och gumman i alla fall. LITE större var de allt!
 
På väg mot Hyde Park. Det var allt lite mysigt att gå under trädens grenar och som ni ser på denna bild kan man även ta kort vid en stam om man skulle känna för det. Här var det något mindre träd för övrigt.
 
Porten där framme är ingången till Hyde Park Corner. Vi tyckte att det lät som ett konstigt ställe att markera på en karta, men Hyde Park var trots allt 1,2 km^2 stort. Så nog behövdes hörnen bestämmas.
 

Kommentarer
Postat av: Ericaaaaooja

åå så roligt det är att läsa och se om er resa! :D

Svar: Kul att höra Erica!:D
Madelené Karlsson

2013-08-24 @ 08:49:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback