I say love it is a flower.

Vet ni vad vi gjorde på fysiken idag? Någonting som faktiskt var rätt nervkittlande, ja, jag försökte att vara rolig. Fast ni som inte var med på lektionen vet såklart inte vad det roliga i det hela var, så jag ska förklara för er.

Vi började med elektricitet idag. Pratade alltså om olika laddningar och försökte att förklara fenomentet med att få statiskt hår. Sedan kommer Jonas(läraren) på att vi skulle kunna ställa oss i en ring, hålla varandra i händerna för att sedan röra en slags boll som alstrar energi. Som då gör den som rör den positivt laddad eftersom den själv blir positivt laddad. Lite krångligt, men jag ska försöka att förklara på bästa sätt.

Iallafall så ställde vi oss i en ring och startade maskinen som skulle börja alstra elektriska partiklar från oss alla som stod i ringen. Efter ett tag stängde Jonas av den sakta och rörde sedan med fingret på diskhon som finns inne i klassrummet. Då ser man hur alla hoppar till, ögonen blir stora och alla börjar röra fingar och armar som om man hade fått elektrisk ström genom sig, vilket vi alla hade fått. En rätt cool upplevelse och jag kan säga er att stöten vi alla fick var inte särskilt liten, rätt stor skulle jag vilja påstå!



En riktigt cool bild på ett åsknedslag måste jag erkänna!


Kommentarer
Postat av: Micke

Jag har testat ta i en inhägnad för hästar som hade ström i sig, hela min arm flög upp i luften efter en halv sekund. Skum känsla :) Men jag har iaf inte pinkat på ett elstängsel än (Raab Himself från Jackass har gjort det, finns klipp på youtube) :)

2010-04-28 @ 23:10:09
URL: http://nifida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback