London 2013 - Del ett

Sååå nu är jag hemma och jag var så slut att jag sov dryga tio och en halv timma förra natten. Nog för att hotellets säng var skön, men jag har alltid en tendens att sova sämre då jag inte sover i min egen säng. Tror det beror mycket på ljud runt omkring samt att man är, i detta fallet, på ett nytt ställe och framför allt ett nytt land!
 
Jag hade i alla fall tänkt försöka att berätta om denna efterlängtade resa nu, men det blir via bilder. Blir lättare så att få med det viktigaste. Så jag hade väl tänkt lägga en liten kommentar vid varje bild. SO, here we go!
 
I och med att vi inte visste hur lång tid det faktiskt skulle ta innan vi var framme på hotellet, så passade vi på att ladda mobilerna under de timmar vi väntade - bredvid en soptunna. Vissa pekade och trodde mest troligt att vi var uteliggare. Träffade även där en tjej i samma ålder som oss som var ute på sin första resa någonsin - från KINA? Hon hade alltså rest i mer än tolv timmar själv, mellanlandat i Ryssland och var då på Arlanda. Jag som var nog nervös att åka med en resekamrat till England som tar två timmar:)
 
En superbra bok jag läste under resan. Den fängslar en riktigt och jag var klar när vi kom fram i Skellefteå. Om ni inte har läst den - Läs läs läs!
 
På planet till England hamnar vi bredvid en man i 50-årsåldern som är från London. Han berättar allt vi behövde veta om London, vilka ställen vi skulle till, vad vi skulle tänka på och hur vi skulle göra dittan och dattan. Tror det möjligtvis var ödet att vi träffade på honom. Han lärde oss också om hur The Tube(tunnelbanan) fungerade. Jag som har tyckt att tunnelbanan i Stockholm var svår. Tunnelbanesystemet i London hade kring 12 olika linjer. Ändå for vi inte fel en enda gång, vilket kom som en liten chock. Hur som helst, nu är jag ute och glider på andra banor. 
 
Vi kommer fram till Heathrow och hoppas innerligt att vi har fått vårt bagage, vilket kommer nästan först av alla. När händer det, egentligen?! Det brukar aldrig hända mig. Jag brukar oftast alltid få det sist. Så det hela var för bra för att vara sant. Sagt och gjort, Linn glömde hennes systers jacka på planet. Så efter två timmar med bagage släpandes hit och dit över Heathrow(som för övrigt är Europas största flygplats) har hon äntligen jackan och vi får bege oss till hotellet!
 
Väl framme på hotellet, som överglänste oss med skönhet och modernitet, begav vi oss ut på nya vägar och betraktade London under nattetid. Underbart och alldeles alldeles, underbart!
 
Betraktade även denna fantastiska skapelse, som för övrigt är London Eye och det kan jag sannerligen förstå med sina 135 meter över Themsen som högst!
 
En liten del av House Of Parlament. En otroligt maffig byggnad som var svår att få med på en snygg bild utan att ha väldigt mycket vidvinkel. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

E-postadress: (visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback